Epilepsziásként használható a szolárium?
milyen erősségű a betegséged? milyen sűrűn vannak rohamaid? milyen gyógyszereket szedsz?
én epilepsziás vagyok, az utóbbi években rohammentes, két gyermekem születése előtt és után is szoliztam, és szaunáztam is. természetesen módjával. ha nem vagy biztos, beszélj erről a kezelőorvosoddal.
én 17 éves korom óta vagyok epilepsziás. jelenleg a depacine 500mg-os, valamint a lamolep 100 mg-os tablettát szedem. Terhesség előtt egyeztettem a dokival az állapotomról, sima szülést engedélyezett. solizni inkább télen szoktam havi szinten 10 alkalommal. szaunázni csak nyaralás alatt. de egy epilepsziásnak a monitor, tv használat, dübörgő zene sem tesz jót. de mint említetted a te állapotod sem egy egetrengető erősségű, így szolizhatsz, szaunázhatsz, diszkózhatsz....persze ha bármi jelét veszed észre annak, h amit épp csinálsz az nem tesz jót, akkor azt mellőzd. én nem jártam diszkóba, mert zavart a túlzott villogás. (most a 2 gyerek mellett más dolgok is visszaszorultak.) a lényeg, h szedd rendszeresen a gyógyszert, és ha dokihoz mész betegséggel, mindig említsd meg, h ezeket szeded, mert ezt a dokinak figyelembe kell venni a vizsgálatkor. a betegségedre kapott gyógyszer minimálisan ugyan, de csökkenti a fogamzásgátló használatát is.
én voltam az első válaszoló is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!