Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pszichológus adhat tesifelment...

Pszichológus adhat tesifelmentést vagy igazolást erről? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Sokszor van rossz kedvem, valószínűleg depressziós vagyok. Csak az a probléma, hogy ehhez szinte mindig testi fájdalom társul. Szorít a szívem, nem kapok rendesen levegőt, ég a mellkasom rettenetes intenzitással. Több orvosnál is voltam, kivizsgáltak többször, semmit nem találtak, ami ezt okozhatná. Ráadásul csak akkor vannak ezek a fájdalmak, mikor nagyon rossz a kedvem. Sokszor annyira fáj, hogy nem tudok tesizni se. Eddig elintéztem annyival a tanárnak, hogy fáj a fejem/szívem, de utolsó órán elmondtam neki, hogy ez van. Megértőnek tűnt, de azért szeretnék róla valami papírt, hogy biztos ne higgye azt, csak kitalálom az egészet, mert nem akarok tesizni. Ha elmegyek pszichológushoz, ő tud adni erről papírt?
2011. jan. 16. 16:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Orvosi igazolást csak pszichiáter adhat.
2011. jan. 16. 16:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy ebbe a problémába bele kellene nyugodni.

Előző, a Nevelési Tanácsadó pszichológusa írhat olyan szakvéleményt, amelyben felmenti valamilyen óratípus alól! Ehhez nem kell pszichiáter!

Más kérdés, hogy nem fog felmenteni, hanem felajánlja, hogy kezeli a problémát.

2011. jan. 16. 21:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Én mostanság vagyok hasonló helyzetben. A héten képtelen voltam arra, hogy bemenjek a suliba és tanuljak. Egyszerűen teljesen elment a kedvem mindentől... Múlt héten is már szorított a mellkasom a sok sírás miatt...

Elmentem a háziorvosomhoz, aki amikor megkérdezte mi a baj én elbőgtem magam. Elmondtam, hogy egy hozzám közel álló kórházban van és lesz sokáig és nem tudok róla sokat és félek, hogy elveszítem és ezért teljesen magam alatt vagyok most. Próbált vigasztalni mint orvos és mint ember is, nagyon rendes volt.

Szorongás ellen kaptam tőle gyógyszert (ami lényegében az olyan tüneteket kezeli, amiknek az oka nem valami "testi", hanem "pszichoszomatikus") és kiírt a hétre.

Szerintem ha úgy mész be a dokihoz, hogy elmondod, úgy érzed, a "rosszulléteidnek" inkább lelki okai vannak, akkor biztos segít. Remélem minden rendben lesz! És feltétlenül keress fel mellékesen egy pszichológust is, aki meg gyógyulni segít! (Én is járok egyhez!)

2011. febr. 25. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!