Kruppos a lányom, adnátok tanácsokat?
Lányom 2 éves, a héten derült ki ez a betegsége. Utánaolvastam, de pár dolog nem világos, illetve tapasztalatokra lenne szükségem. Kérdéseim a következőek:
- mindig rekedtséggel kezdődik?
- milyen gyakori?
- vettünk hideg párásítót a szobájába, milyen gyakran menjen? Ha csak 20 fok van itthon, akkor is bekapcsoljam?
- a kúp (Recto.) csak akkor kell, ha befullad?
- fenistilt és calciumot adok most, meddig?
- fertőző?
- több helyen olvastam, hogy a ködös, párás idő nem tesz jót neki- akkor hogy van ez, hogy viszont párásítani kell a szobáját?
- igényel-e valami külön figyelmet, mikor jól van?
Január elején kezdte a bölcsit, már szóltam bent, hogy ez van és figyeljenek a szoba párásítására, meg hogy elég folyadékot igyon. Kellene még ott valami előkészület?
Köszönöm: A.
Inkább ilyen ugató köhögéssel kezdődik.
Általában éjszaka jön elő a fulladás. A kúpot ilyenkor érdemes beadni, de nekünk nagyon jól bevált a calcimusk itatása.( Én teába szoktam tenni)
Jól fel kell öltöztetni, és kivinni a levegőre.
A hideg párásító ne menjen állandóan, mi lefekvés előtt szellőztetünk, majd párásítunk, de ha már bevisszük a szobájába aludni a gyerkőcöt, akkor már nem.
Mivel az unokámról van szó, és a fiammal már végigcsináltam, így le merem írni, hogy néhány éven belül kinövi.
Ha nagyon fulladna, s a levegőn sem múlik el, irány a Klinika, ott oxigént kap, meg megfelelően ellátják, de szerencsére ez ritkán fordul elő.
Köszönöm!
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!