Az IBSes beteg honnan tudja hogy az a baja? Csak miután végeztek rajta 1000 meg 1000 vizsgálatot?
Figyelt kérdés
IBS= lelki eredetű ,túl sok stressz által okozott gyakori hasmenés(mondhatni "ok nélkül") vagy szorulás2011. jan. 15. 22:04
1/12 anonim válasza:
Nekem is ez a "betegségem", én csak azt tudtam, hogy gyakran fáj a hasam, hasmenésem van stresszes helyzetekben szorongás tör rám. Már addig fajult a helyzet, hogy bizonyos idő után majdnemhogy minden nap hasmenésgátlót szedtem, nem mertem elmenni közösségbe, mindig a wc-t figyeltem stb. Aztán eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, ez nem normális élet. Elmentem a háziorvosomhoz, elmondtam a panaszokat, ő meg adott beutalót teljes kivizsgálásra. Voltam gasztroenterológusnál, vérvételen, székletminta, ultrahang..stb. Nem találtak semmi olyat aminek nem kellene ott lennie. (ugye ilyenkor elsősorban kizárják a helicobactert, ami hasonló tüneteket okoz, csak azt mindenképpen kezeltetni kell), így a gasztoenttel egy hosszabb beszélgetés után, lelki eredetű stresszes szorongást állapítottak meg nálam, magyarán IBS-t, ami visszavezethető arra, hogy apukám öngyilkos lett 14 éves koromban, és ezt nem tudtam mai napig feldolgozni. Kaptam rá egy nagyon jó gyógyszert, mert ugye ez nem gyógyítható, az a neve, hogy DICETEL, kimondottan erre a szindrómára való. Egy ideig szedtem, és most már tudom a helyzetet kezelni, csak akkor veszem be, ha tudom, hogy valami stressz fog érni. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, csak gondoltam megosztom az én "kis" storymat:)
2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, igaz én már attól parázok ha az orvossal kell hosszas beszélgetést folytatnom
2011. jan. 16. 12:54
3/12 anonim válasza:
Igen sajnos csak akkor tudod meg,hogy ez a betegséged,hogy ha átestél egy halom vizsgálaton,amiknek szerencsére jók az eredményeik.
Ha szerencséd van az orvos kimondja,hogy ez a betegséged,és nem kell további vizsgálatokkal kínlódni,viszont úgy tűnik,hogy nincs gyógymód rá, csak a tüneteket lehet enyhíteni.
A stresszt minimálisra kell csökkenteni,ami nem is olyan könnyű mivel a legtöbb ilyen beteg a kis dolgokat is többszörös nagyságú szorongással éli meg.
Ha kérdésed van írj bátran, szívesen válaszolok, mert én már ezzel a betegséggel élek együtt 2 és fél éve sajnos.
4/12 anonim válasza:
Belgyógyászaton egy egyszerű diagnosztikát tanultunk IBS megkülönböztetésere: ha éjjel nincs nyálkás, erős hasmenésed, akkor IBS. Ha éjjel is van ilyen, akkor már komolyabb bélbetegség van a háttérben.
5/12 A kérdező kommentje:
hehe, ezek szerint az van...nem győztél meg:D
2011. jan. 16. 20:58
6/12 A kérdező kommentje:
mármint IBS
2011. jan. 16. 20:59
7/12 anonim válasza:
Csak onnan lehet tudni ha orvos mondja ki.A panaszoknak ezer oka lehet és ha az orvos a vizsgálatok után azt mondja hogy IBS akkor meg lehet nyugodni hogy csak az( és nem rák vagy crohn ).Ezzel lehet együtt élni ,van rá gyógyszer és el is múlhat.
8/12 A kérdező kommentje:
de én már 1 éve kb ugyanazt kaksizom. nem javul nem romlik.
mostmár elkéne mennem dokihoz tudom
2011. máj. 18. 20:55
9/12 anonim válasza:
Nekem is a napokban állapították meg, hogy IBS-ben szenvedek.... valami iszonyú :S Folyamatosan görcsölök, mozogni nem bírok. Most kezdtem el szedni én is a dicetel nevű gyógyszert, remélem használni fog... :s
10/12 A kérdező kommentje:
nekem azóta kb ugyanaz. igaz én nem voltam 1000 meg 1000 vizsgálaton..
2011. aug. 18. 22:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!