Nagyon magas a vérnyomásom?
Figyelt kérdés
Pár héttel ezelőtt volt orvosi vizsgálat.
Ennyi lett az eredményem:138/89-90
Ez nagyon magas?
13/L
2011. jan. 15. 20:32
2/7 anonim válasza:
A korodhoz kepest elegge magas. En ekkora vernyomassal 17 evesen megfejeltem az orvosi rendelo ajtajat. Orvos mit mond?
3/7 anonim válasza:
A Te korodban 123-126/81-82 a normális érték. Tehát a tied magas, de nem nagyon magas! Szóval no para.:)
Első voltam
4/7 anonim válasza:
A tartós 140 feletti vérnyomás számít magasnak!
5/7 anonim válasza:
Én a pulzust sokallom. Nem lehet, hogy izgultál? (Én például eleinte azért produkáltam magasabb értéket, mert izgultam, hogy jó legyen, pedig valójában alacsony a vérnyomásom :D)
6/7 anonim válasza:
13 évesen még normálisnak számíthat a 90-es pulzus, majd később beáll 70-72-re felnőtt korodra. A 140/90 feletti vérnyomás számít magasnak, tehát ez még éppen alatta van. Lehet, hogy egy picit izgultál is a dokinál, amiatt kicsit emelkedhetett. :)
7/7 anonim válasza:
Ha az ember izgul, akkor felmegy a vérnyomása. Az lenne gond, ha stressz hatására nem menne fel.
Otthon mérd meg, amikor nyugodt vagy és ha több mérésnél is magas, akkor kell szólni az orvosnak, aki rád rak egy 24 órás mérőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!