Igaza van a doktornőnek?
Az van hogy 13 vagyok és eléggé duci. Orvoshoz jártam és lefogytam 11kg-ot és gondoltam hogy még egy 10 kg-ot lefogok vagy 5-öt mert már nem vagyok olyan duci. Ma viszont elmentünk a fogyis orvosomhoz aki pálcika sovány és megmért. 77kg és 163 cm voltam. Jól leszidott mert híztam egy kilót (mondjuk nálam az könnyen lemegy) és kijelentette hogy fogynom kell MÉG 23 kg-ot!! Elvileg csak 13-at kellett volna de kijelentette hogy a nőknek kell annyi kg-nak lenniük ahány cm magasak pl: 167 cm-67 kg. De ő azt mondta hogy a gyerekeknél le kell venni a súlyból még 10 kg-ot és az az ideális. Ez igaz?? Jah és kiszámoltam hogy akkor kb mennyi lenne a BMX-em és 1 pont választana el a soványtól.
Előre is THX
Hát 77 kilóval kövér vagy, fogyni kell már ha majd tetszeni akarsz a pasiknak.
Egy kicsit husis nem baj de kövér ne legyen. Olyan 58kg szerintem nálad ideális lenne.
Az ideális testtömeged 163cm-hez 63-10% (6,3kg)= 56,7kg.
Persze van BMI index meg egyéb számolási módok, de ez az általában elismert. A 63-66kg a normál tömeged felső határa. Persze függ életkortól, csontozattól, stb.
A -23 kilót én kicsit túlzásnak tartom, de a 163 centihez egy 65nél ne legyél több, inkább 60. Bár gyerekeknél tényleg nem tudom, hogy van.
Másodikkal meg azért erősen vitába szállnék. Az átlagos magasságú nő szerintem 160-165 centi, azért 50-55 kilósan inkább soványnak mondanám, mint szépnek.
Tudod itt tudni kéne,mitől híztál meg, nem-e pajzsmirigy van a dologban ,vagy inzulinrezisztencia. 13 éves vagy csak ez nem normális dolog.Lehet egy 140 ft-os gyógyszer helyre hozna.Belgyógyász-endokrinológusnál voltál már?
Azt mondod könnyen visszamegy rád. Nem hormon gond? A pajzsmirigyed nem működik alul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!