Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbetegségre utal?

Cukorbetegségre utal?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 13 éves vagyok,és rengeteget iszom. Anyukámék vizsgálatra akarnak vinni,mert szerintük cukros vagyok. Így télen napi 4 liter szörpöt/üdítőt vagy teát fogyasztok. Nyáron avn ,hogy hét litert is.... Valóban nagyon sok? Szerintetek cukros vagyok?Ha igen akkor ezentúl ,mit nem szabad ennem,innnom,és a vizsgálatokon mit csinálnak velem? Előre is köszönöm,de nagyon megvagyok ijedve:/
2011. jan. 10. 18:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Keressetek a gyógyszertárat, ahol ingyenesen végeznek vércukor vizsgálatot. Megszúrják az ujjad, és egy csepp vérből megállapitják a vércukor szintedet. Nem fáj, csak kicsit kellemetlen. A sok cukros üditő, szörp nem tesz jót, de nem feltétlenül ettől lesz valaki cukorbeteg.

Nem hiszem, hogy cukros vagy, de ha mégis akkor kerülni kell mindenféle cukrot, és minél kevesebb tésztát, kenyeret kell enni.

2011. jan. 10. 18:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha sokat iszol (vizet), és marad a szomjúság érzeted akkor jah cukorgyanús vagy. Ha kiderül h cukros vagy, akkor meg lesz mondva mit egyél mit ne egyél. Ez függ h milyen típusú cukorbeteg vagy. És igen, csak megszúrják az újjad és kész, túl lehet élni.
2011. jan. 10. 18:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Mindig ennyit ittál, vagy csak mostanában? És azért iszol, mert úgy kívánod meg jó íze van, vagy mert szomjas vagy? Esetleg kipróbálhatnád hogy pl. pár napig csak vizet iszol, és ha abból lényegesen kevesebbet iszol, nem vagy mellette szomjas, akkor szerintem nincs baj. Állítólag az üdítők nem oltják olyan jól a szomjat.

Ja és más tüneted nincs? Pl. sokat pisilsz (többet mint ami az ivásból következne), fogysz ok nélkül, viszketés, acetonos lehelet, fáradékonyság, homályos látás? Mert ha van, akkor sajnos tényleg gyanús, ha nincs, akkor szerintem nem kell paráznod, de tényleg jól jön egy vizsgálat, biztosat csak az tud mondani.

2011. jan. 10. 19:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos szinte mindig szomjas vagyok...Vagyis ma is ittam egy nagy pohár vizet,és a gyomrom utánanem kívánja,de a szám igen,szóval utána is szomjas vagyok még,száraz a szám. Fáradékony is vagyok. Ez az egész nyáron kezdődött,nem mindig ittam ennyit,sőt,volt régebben,hogy túl keveset ittam.
2011. jan. 10. 19:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Sajnos ebben a válaszodban magamra ismertem, csak nálam úgy 1-2 hete kezdődött ez. :S Én is sokat iszom (kb. 4 liter vizet), és van hogy iszom, a gyomrom már tele van, de a torkom még száraz, kívánja a vizet. Ráadásul pont hogy régen örültem, ha napi 1 liter megvolt. Én ezen a héten megyek vérvételre, ott majd kiderül ha valami baj van, de nálam másra is gyanakodnak, pl. vesebajokra vagy hasonlókra.

Remélem neked nincs semmi bajod, a vizsgálat ahova visznek vagy egy labor (vérvétel+vizeletvizsgálat) vagy egy sima vércukormérés. :)

2011. jan. 10. 19:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Értem,úgy néz ki,hogy holnap megméretjük a cukromat,aztán ha magas,mennem kell kivizsgálásra.

Köszönöm,én is remélem,hogy Neked sem lesz semmi komoly problémád!

2011. jan. 10. 20:06
 7/11 anonim ***** válasza:
19:52 vagyok. Majd írd meg, mi lett az eredmény kérlek. Kíváncsi vagyok. De remélem semmi baj nem lesz. :)
2011. jan. 10. 21:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Szia! Ma megmérettük a cukromat,és 4,9 volt. Azt modnták,hogy pont ideális,szóval hála istennek nincs baj (:
2011. jan. 12. 17:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Szuper, örülök. :)
2011. jan. 12. 19:27
 10/11 anonim ***** válasza:
A 4,9 tökéletes vércukor érték. Gratulálok, de azért ne igyál olyan sok cukros szörpöt, üditőt. Lehet hogy cukros nem leszel, de előbb-utóbb elhizol.
2011. jan. 12. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!