Cukorbetegségre utal?
Keressetek a gyógyszertárat, ahol ingyenesen végeznek vércukor vizsgálatot. Megszúrják az ujjad, és egy csepp vérből megállapitják a vércukor szintedet. Nem fáj, csak kicsit kellemetlen. A sok cukros üditő, szörp nem tesz jót, de nem feltétlenül ettől lesz valaki cukorbeteg.
Nem hiszem, hogy cukros vagy, de ha mégis akkor kerülni kell mindenféle cukrot, és minél kevesebb tésztát, kenyeret kell enni.
Mindig ennyit ittál, vagy csak mostanában? És azért iszol, mert úgy kívánod meg jó íze van, vagy mert szomjas vagy? Esetleg kipróbálhatnád hogy pl. pár napig csak vizet iszol, és ha abból lényegesen kevesebbet iszol, nem vagy mellette szomjas, akkor szerintem nincs baj. Állítólag az üdítők nem oltják olyan jól a szomjat.
Ja és más tüneted nincs? Pl. sokat pisilsz (többet mint ami az ivásból következne), fogysz ok nélkül, viszketés, acetonos lehelet, fáradékonyság, homályos látás? Mert ha van, akkor sajnos tényleg gyanús, ha nincs, akkor szerintem nem kell paráznod, de tényleg jól jön egy vizsgálat, biztosat csak az tud mondani.
Sajnos ebben a válaszodban magamra ismertem, csak nálam úgy 1-2 hete kezdődött ez. :S Én is sokat iszom (kb. 4 liter vizet), és van hogy iszom, a gyomrom már tele van, de a torkom még száraz, kívánja a vizet. Ráadásul pont hogy régen örültem, ha napi 1 liter megvolt. Én ezen a héten megyek vérvételre, ott majd kiderül ha valami baj van, de nálam másra is gyanakodnak, pl. vesebajokra vagy hasonlókra.
Remélem neked nincs semmi bajod, a vizsgálat ahova visznek vagy egy labor (vérvétel+vizeletvizsgálat) vagy egy sima vércukormérés. :)
Köszönöm a válaszodat!
Értem,úgy néz ki,hogy holnap megméretjük a cukromat,aztán ha magas,mennem kell kivizsgálásra.
Köszönöm,én is remélem,hogy Neked sem lesz semmi komoly problémád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!