Mi történik, ha villám csap valakibe?
Az áramnak van egy bemeneti és kimeneti helye. Az alacsony feszültségű áram veszélye,hogy a frekvenciája közel van a szív frekijéhez (a pulzusszámhoz) ,ezért a legtöbben akik ilyen áramütést szenvednek szívritmuszavarba halnak bele (ha belehalnak).Lehetnek égési sérülések is,sajnos belső szervek is éghetnek össze,roncsolódhatnak ,ezért sok minden múlik a bemenet helyén,valamint a környezeten (nyilván a fürdőkádban nagyobb eséllyel halálos)
A nagyfeszültségű áramnál,mint a villám az égési sérülések olyan súlyosak,hogy egyszerűen elszenesednek a belső szervek,halált okoz.
Ha valaki villámcsapást él túl,az nagyrészt a szerencsének köszönheti,a döntő tényezők itt is ugyanazok,amiket fentebb már leirtam. Azzal a különbséggel,hogy ehhez tényleg iszonyatosan nagy mák is kell:D
Ja és a bőrfelszin égéséről nem irtam,abba pedig azért lehet belehalni mert az elhalt szövetekből toxinok szabadulnak fel,ergo saját magadat mérgezed meg saját magaddal. Szopás:)
Hálózati áramütésbe sem annyira nehéz belehalni,sokszor a sziv mellett az agyat is kicsinálja. Akkor képzeld el mekkora szerencse kell ha villámmal van dolgod.:D
Hú... köszönöm :)
Honnan tudsz erről ennyit? :O ;)
De volt, aki túlélte, nem? Legalábbis azt olvastam. És a fehérjeszintet nem bolygatja meg? Mint a rendes áramütésnél? Vagy lehet, h most valami keverek...
NEEEE! A fentiekből kb. 1 szó sem igaz!
A villámcsapásnak nagyon kicsi az energiája. És nagyon rövid ideig tart! A másodperc néhány milliomod részéig.
A villámcsapást az emberek kb. 10%-a minden külső segítség nélkül túléli. Ha van a közelben szakszerű segítség szívmegállás utáni újraélesztéshez, akkor a maradék 90% is alapvetően túléli. Azaz a halálos áldozatok a segítség hiánya, vagy rendkívül kivételes esetekben történnek.
A villámcsapottak többnyire 15 perces emlékezetkiesésbe kerülnek (a villámcsapás és közvetlen előtti eseményekre nem emlékeznek). A villám be- és kilépési pontján jellegzetes égési sérülések láthatók. Nem mindig, de előfordul, hogy belső szervi károsodás is történik, többnyire idegrendszeri. Ez függ a villám erősségétől, a környezettől, a találat helyétől, az egyén fizikumától, stb.
Ezért fontos zivatarban védett helyre menni. A villám rövidlátó! 20 méteres sugarú körön belül történik meg a találat. Ami ennél messzebb van, nem véd meg minket, még akkor sem, ha az egy toronyház, vagy több toronyház!
Kifejtenéd pontosabban,mi nem volt igaz az irományomból? bár már nagyon rég szóltam hozzá:D
Egyébként egészségügyis vagyok és árammal dolgozok,így erősen kétlem,hogy olyan szintű téves ismereteim lennének,hogy "egy szó sem igaz" belőle..nem nagyképüségből ,csak ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!