Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérvétel után lila folt?

Vérvétel után lila folt?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam vérvételen és ma vettem észre, hogy ahol vért vettek, egy lila folt alakult ki körülötte. Voltam már többször vérvételen, de soha nem történt még ilyen. Mitől lehet ez? El fog majd múlni magától?
2010. dec. 23. 18:04
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
hát..nem tudom kinek van igaza, hogy odaszorítottam-e vagy nem, a lényeg hogy el fog majd múlni :)
2010. dec. 23. 18:50
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Három lehetséges ok lehet, gyakorisági sorrendben írom:

1. A beteg nem elég erősen és/vagy nem elég ideig (min. 10 perc) szorította oda a bucit. Gyakori, hogy erősen szorítja a delikvens, de 2-3 perc után kifárad vagy megunja és "Jaú lessz ez, nem vérzik má'!" felkiáltással kidobja a bucit.

2. A vénát átszúrták a tűvel (de ilyenkor újra is kell szúrni, mivel ilyenkor nem jön vér).

3. Úgy húzta ki a tűt, hogy a kémcsövet elfelejtette előtte levenni (így a vákuum alatt húzta ki a tűt, ami erősebb vérzéshez vezet).

2010. dec. 23. 19:55
 13/19 anonim ***** válasza:
45%
18:44 Nem tudom te ezt kitől hallottad de biztosan nagyon ért a témához. Nem dolgozom laborban és nővér sem vagyok. Nem tudom neked mi a foglalkozásod de nagyképűség nélkül állítom, hogy icipicit jobban értek a témához mint te, és nem tudom miért állítod annyira biztosan, hogy nem attól van.
2010. dec. 23. 20:12
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig szokott lenni egy kicsi. Egy kéten belül (de valószínűleg inkább 2-3 nap) elmúlik.
2010. dec. 23. 22:26
 15/19 anonim ***** válasza:
78%

"Az viszont tuti, hogy nem attól van, hogy nem szorítottad eléggé oda a vattapamacsot, ez attól teljesen független! "

Nem független. Leggyakrabban azért lilul be, mert nem elég ideig, vagy nem elég erősen szorítja rá a páciens a vattát a szúrás helyére.

Aztán meg visít, hogy milyen béna a nővérke...

2010. dec. 23. 23:36
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
tegnap 18:40---Ha nem tetszik akkor ne olvasd el!!Ugye nem akarod megmondani hogy mit irok le ide és mit nem!!Csak azt mondtam hogy más az infúzió és más egy vérvétel!Ne keverd össze a kettőt mivel nem azonosak!Érted már??
2010. dec. 24. 18:28
 17/19 anonim ***** válasza:
72%

12. 23. 18:44 vagyok.

Onnan gondoltam, hogy nem a vattapamacs elég ideig való odaszorítása miatt van, hogy nekem előfordult már nagy zöldes-lilás folt úgy is, hogy sokáig szorítottam.

CSUPÁN azért válaszoltam vissza, mert neveletlen módon leostobáztál. Ha össz-vissz annyit írsz, hogy azért van, mert nem szorítják oda elég ideig a páciensek a vattát a szúrás helyére, az bőven elég lett volna, de valószínűleg te egyike vagy azoknak a válaszolóknak, akik mindenáron veszekedést akarnak szítani egy tök semleges témából is!

Mert ha egy politikai vagy egy cigány vagy egy homoszexualitás témában elindul a vita, az még OK, de itt...

2010. dec. 26. 16:56
 18/19 anonim válasza:
Én épp ma voltam vérvételen és 2 hatalmas pukli lett ott ahonnan vért vettek :S 4db csővel vettek vért lehetséges hogy nem szorítottam oda eléggé most fekete szó szerint egy nagy foltban a karom:S ilyen még nem történt!
2013. jan. 3. 14:56
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nálam is akkor szokott lenni, ha a bucit nem szorítom rendesen, elég ideig, most is így jártam. No de sebaj :)
2021. jún. 15. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!