Van valaki aki ismeri a neurofibromatózis nevű betegséget?Tudna egy-két dolgot mondani róla?
szia!
köszönöm, nagyon rendes vagy.
szóval: a babám (5 hónapos ) jobb lábán a belső combján van egy barna folt. Kicsit feljebb pár pötty olyan mintha szeplő lenne. Nagyon nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Aztán a védőnő mondta, hogy azért említsem meg a dokinak. Én meg ahogy hazajöttem, egyből utána néztem az internetet hogy mi lehet ez a tejeskávé folt.. na mondanom sem kell hogy egyből a legrosszabb oldalakat találtam meg. Azonnal elvittem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta hogy szerinte ez anyajegy, de azért szemvizsgálatot javasolt (az én megnyugtatásomra), meg hogy figyelni kell, hogy jönnek e elő még foltok. De egyáltalán milyenek ezek a foltok amik ezt a betegséget jelenthetik? mert azóta mindenhol foltot látok:( mit jelent az, hogy dominánsan öröklődik? mert nálunk nem tudunk arról, hogy valakinek ilyen betegsége lett volna a családban?
:) ne haragudj hogy zaklattalak kérdéseimmel! és mégegyszer előre is köszönöm!
Szia!
A dominánsan azt jelenti, h ritka kivételektől eltekintve az egyik szülő is beteg. A tejeskávé-foltok általában nagyok, több cm átmérőjűek, világosbarnák. De amennyire én emlékszem, ez a betegség nem csecsemőkorban kezd el "kialakulni"(=látszani), hanem később, a gyerekkorban. A legjellemzőbb tünete nem is ezek a foltok, hanem a fibromák (tömött csomók) pl. a bőrben.
Most, ahogy így elolvastam amit írtál, az a véleményem, h valószínűleg tényleg egy ártalmatlan anyajegyről van szó,
és a cikk miatt, amit az interneten találtál, feleslegesen halálra aggódod magad - mint ahogy minden szülő tenné a helyedben.. Szerintem a babádnak semmi baja, de azért a saját megnyugtatásod érdekében vidd el a dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!