Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan kell megírni a nyilatko...

Hogyan kell megírni a nyilatkozatot arról, hogy nem ajánlom fel a szerveimet?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy ha van egy ilyen nyilatkozat nálam, akkor nem használhatják fel a szerveimet. Mi kell hozzá? Tanú kell vagy közjegyző? Mi legyen a szöveg vagy van olyan nyomtatvány? Nem a véleményekre vagyok kiváncsi, hogy én most milyen gonosz vagyok és nem ajánlom fel. Megvan az oka, hogy miért nem és én se fogadnék el másnak a szívét pl. ...
2010. dec. 20. 10:05
 1/7 anonim válasza:

A végrendeletedbe érdemes beleírni.

Azt készíthetsz ügyvéddel vagy két tanú aláírásával.

Én úgy írnám, hogy Én, XY halálom esetén a szerveim felhasználását megtagadom.

2010. dec. 20. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Én anno írtam egy papírt és magammal hordtam, hogy halálom esetén hozzájárulok a következő szerveim transzplantációjához... Te akkor írd azt, hogy nem járulsz hozzá semmilyen szerved transzplantációjához.

Különben meg miért nincs egy hivatalos kártya erről és aki akarja kiváltja és nem kell a rokonokat győzködni. Na mindegy ez már más téma.

2010. dec. 20. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
magyarországon ha nincs nálad dokumentum erről, akkor azonnal kikapkodják a szerveidet, ez nem amerika, hogy majd a hozzátartózok döntésére várnak. szal ha nem akarod h szétszedjenek akkor sztem a személyi mellett egy nyilatkozat, név személyi szám születési idő stb vel, hogy nem ajánlod fel, akko talán nem kapkodják ki.
2010. dec. 20. 10:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát én is úgy tudom, hogy Magyarországon szó nélkül felhasználhatják az ember szerveit, ha nincs nyilatkozat arról, hogy nem járul hozzá. Köszi az eddigi válaszokat
2010. dec. 20. 12:38
 5/7 tetris ***** válasza:
50%

Alulírott Krisztynka János felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy nem, ismétlem nem adom oda vesémet senkinek. E kijelentés mindkét vesémre vonatkozik, mivel a föld alatt is pisálni szándékozom. Tüdőmre a túlvilágon is nagy szükségem lesz, ezért ragaszkodom hozzá. Szemem lencséit illetéktelen nem használhatja.

Májamat nem kaphatja meg sem holmi alkoholista személy, sem pedig egyéb májbeteg, csak azért, hogy életét megmentsék.

Akinek pedig egyéb testrészeimre lenne szüksége, az pusztuljon el. Inkább rohadjon meg a földben mindenem, de másé nem lehet.

A szívemet örömmel odaadnám bárkinek további felhasználásra, de sajnos már elvitte az ördög.

Dátum aláírás közjegyző

2010. dec. 20. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó: :D

Kérdező: Menj el a háziorvosodhoz, és kérdezd meg, hogy működik az ilyesmi. Biztos ki lehet váltani vmi hivatalos kártyát vagy ilyesmit.

2010. dec. 20. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:

szia!

Én úgy tanultam, hogy a háziorvosnak kell odaadni, de meg is kérdezheted.

Amúgy a húgom intenzíven dolgozik. A múltkor két negyven körüli agyhalott is volt az osztályon. A transzplantációs intézetnek vagy minek pedig nem kellett a szerv. Ott rimánkodott a doki, hogy vigyék a szervet, mert jók lettek volna, és nem kellett. Pedig lehet, hogy egy vesebetegnek vagy valakinek jó lett volna.

Ennyit a magyar szervkapkodásról.

Még annyit, hogy ha valaki már donornak van ítélve, pl. este megállapítja a háromtagú testület, hogy agyhalott, és reggel bemennek a rokonok, hogy márpedig itt nem lesz szervkivétel, akkor nem lesz. Az orvosok nem tehetnek semmit.

És a húgom is csak akkor kap donorpénzt, ha elviszik a szervet. Tehát ő hiába ápolja napokig, percenként nézve a 100-féle kijelzőt, ha a rokon közbeszól, nem kap semmit.

Szerintem az a ritka, ha kivesznek szervet Magyarországon.

2010. dec. 20. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!