Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan és mivel tudnám hatékon...

Hogyan és mivel tudnám hatékonyan kitisztítani a fülem?

Figyelt kérdés
Természetesen minden fürdés alkalmával úgy szappanos kisujjal megcucálom, meg utána papírzsebkendővel szárazra törlöm, ennek ellenére egyre inkább úgy eszem, mintha tele lenne zsírral, és mikor fültisztítóval kicsit beljebb nyúlok, érzem, hogy a falán így ilyen megkéményedett valami van, de azzal nem tudom kiszedni. Komolyabban a hallásommal nincs gond, csak zavar, mi több, sokszor nagyon viszket odabenn. Hallottam valami gyertyáról, hogy beleszúrom az "agyamba" és az segít, de semmi több. Mit kéne tennem?
2009. jan. 22. 03:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

JUJJNE! A gyertyát! Az eddigi fülmosásodat is szörnyű volt olvasni..:) De tényleg! Fülész berkekben van egy mondás: ami a könyöködnél kisebb, azt ne dugjad a füledbe.

Ez a fültisztító pálcikákra különösen vonatkozik-ezek legfeljebb elkenődött sminket tisztogatni jók, a füledbe nem valók.

Helyes az, ha csak kívülről, a "lukig" mosod a füled, így a hallójáratod külső részéről le tudod mosni a zsírt, annál is inkább, mert a békén hagyott fülzsír kivándorol a hallójáratod külső részébe, le tudod mosni simán.

A fülészetre kellene menned, ha gyanús dolgokat toltál a pálcikákkal a füledbe- ez lehet a baj.

Ott egy állatnagy és ijesztő fecskendővel teljesen fájdalommentesen, finom langyos vízzel átmossák a füled, és kész. De ezt hagyd rájuk- én pl utálok nagyot hallani elszúrt házi fülészkedés miatt- ugyanis velem ez történt.

Hajrá! :)

2009. jan. 22. 03:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy hogyan tetted tönkre a hallásod? Igazából igen, lehet, hogy az van, hogy fültisztító pálcikával betoltam oda már a légytől kezdve a Matchboxon át mindent, de hát mit tegyek, ha viszket... :-( Meg sosem értettem, hogy miért nem szabad benyúlni azzal a cucával. Arra gondoltam, hogy megsérthetem a dobhártyám, de hát ha tudok vigyázni... De ha más oka is van, akkor kivele :-) És köszi a választ, elnézek akkor egy ilyen csúnyafecskendős bácsihoz.
2009. jan. 22. 04:03
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak megsérted a dobhártyádat, hanem betolod a zsírt, ami amúgy már kifele jött volna. De szerintem egy egészséges védőréteget alkot belül. Ha tényleg túl sok, akkor kérdezz rá a patikustól, mert reklámoztak egy olyan spray-t, amit ha a füledbe fújsz, kicsurog a cucc. És hátha így megúsznád a csúnya bácsit, és a lelkiismereted is nyugisabb lenne, hogy tudod tisztítani füllpiszka nélkül is.
2009. jan. 22. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!