Tizenöt éves fiú vagyok,178 centi magas kb. ,65 kg. , viszonylag izmos vagyok és Danabolt szeretnék szedni. Milyen mellékhatásai vannak illetve megéri-e szednem?
Anabolikus szerek
Az emberi szervezet is rendelkezik természetes androgén hormonnal, ami az anabolikus szteroid alapja. Ez felelős a férfiak másodlagos nemi jellegért. Hatásai alá sorolhatjuk a fehérjeszintézist, izomtömeg és erő növekedését. Eddig tényleg jól hangzik, csak sajnos sok káros mellékhatása miatt nem ajánlatos a szedése.
A legközismertebb szer a danabol, mely a feketepiacon igen nagy forgalomnak örvend.
Aki túl sokat szed belőle, bizony megjárja, hiszen toxikus és hormonális hatása már nem túl kecsegtető ajánlat. A toxikus hatás májkárosító - májzsugorodás, daganat, sárgaság -, a hormonális hatás az agyalapi mirigy hormon termelését lecsökkenti.
A férfiak szőrösödnek, mélyebb lesz a hangjuk, impotencia alakul ki. Ha nagyon hosszan szedi valaki, nőies lesz, megnőnek a mellek, megnő a zsír és izmok puhák lesznek.
Szívre is hat természetesen, megnő a vér mennyisége, korai elmeszesedés alakul ki az érrendszerben, előfordulhat szívinfarktus, agyvérzés.
Az immunvédekezés legyengül.
Megváltozik a bőr, pattanások jelennek meg, kopaszodás.
Aki időben abbahagyja az anyag szedését, megúszhatja bármilyen mellékhatás nélkül, sőt még az egészsége sem károsodik. Csak akkor jelentkeznek ezek, ha valaki több hónapig szedi ezeket a szereket. Ugye mint mindenki tudja, a doppingot szedő sportoló a jobb teljesítmény reményében használja. Minden nemű sportágban az izmokat fejleszti a szer. Annyira kifinomult technikával állítják elő, hogy sportágspecifikus készítményekről lehet beszélni. Mindenkinek megvan a maga speciális „játékszere”. A futók, úszók vagy kerékpárosok az EPO-t vagy a központi stimulánsokat kedvelik. Ahol lényeges az izomerő, ott folyamatosan szedik.
A fiatalok erős szervezete még sok sejtet termel, ezért náluk nem is lehet felismerni a szedését.
Vannak olyan doppingok, melyek csak egy sportágban használhatóak. Néhány olyan szert is betiltottak, melyekről még nem derült ki, hogy káros hatásúak-e vagy sem. Ilyen a béta karotin. Nagyon jó antioxidáns sportolás közben felszabaduló szabad gyököket közömbösíti és az A-vitamin előanyaga.
Szerintem elrettentő amiket ide felsoroltam. Senkinek sem éri meg a gyors eredmény érdekében, később már bánhatja. Olyan is van, akinél szinte mindegyik káros hatás jelentkezik.
Ne tegyük ki magunkat ilyen hatásnak, egyszerűen nem éri meg az a rövid ideig tartó eredmény, hogy utána életünk végéig betegek legyünk.
Danabol - Orvos válaszol Súgó
Üdvözlöm! szeretném tudni ha danabol kurát tartok olyan 8-10 hét amelé szedjek valamit májvédőt stb.. étkezésem rendbe van napi 5-6 szor sportolok is sokat de az izom nem fejlődik ezért gondoltam tömegnövelöre.vagy ez csak felfuj és semmi erőm nem lesz ??, köszönöm válaszát
2010-08-16 06:31
A Danabolnak súlyos mellékhatásai lehetnek, ez egy szteroid, felejtse el a kúrát, semmilyen módon nincs értelme, és még veszélyes is. A szteroidok mellékhatásairól olvasson portálunkon, sok érdekes információt fog találni: [link]
2010-08-17 10:25
Üdvözlettel:
Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető
családorvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!