Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Minden esetben azonnal kiderül...

Minden esetben azonnal kiderül egy EKG és egy röntgen alapján, hogy volt e valakinek szívrohama, vagy infaktusa?

Figyelt kérdés
A panasz:szúrás a hát közepén,szúró fájdalom a gyomorszáj felett, állandó légszomj és úgy éreztem,hogy nem kapok levegőt.Kezek lábak arc és még a szemhély is elzsibbadt, bal kéz begörcsölt és még a görcs előtt összeestem.Nagyon erős szívdobogásom volt.Mentő kijött EKG rendben, de azért bevittek, bent a kórházban is rendben volt az EKG és a rtg felvételek sem mutattak ki semmit.Az orvos szerint bordaközi idegbecsípődésem volt.Kaptam fájdalomcsillapítót, de a hátamban tenyérnyi folton ugyanúgy fájdalmat érzek.33 éves nő vagyok és örökletesen nagyon magas a koleszterinem(10 fölötti)Halálfélelmem volt, sosem voltam képzelt beteg.Nagyon megijedtem.
2010. dec. 14. 23:46
 1/9 anonim ***** válasza:
A röntgen biztos nem mutatja ki. A visszamenőleges kimutatáshoz valószínűleg szívultrahangra is szükség van. Kérjél kardiológiai beutálót a háziorvosodtól.
2010. dec. 14. 23:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Még valamit mondanék, mint gyógymasszőr. Ha az orvos azt mondta, hogy nincs baj a szíveddel, hanem idegbecsípődés, akkor a fájdalmadon valószínűleg lehet segíteni masszázzsal is.
2010. dec. 14. 23:52
 3/9 A kérdező kommentje:
A háziorvosom egyenlőre nagylaborra küldött(vér-vizelet)és CDS (nyaki érultrahangra)meg szemészetre,mert 165/100 volt a vérnyomásom pedig nekem mindig alacsony volt eddig
2010. dec. 14. 23:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Volt már idegbecsípődésem régebben derékban ez most tuti, hogy valami más volt.
2010. dec. 14. 23:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor lelkiismeretes a háziorvosod.
2010. dec. 14. 23:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Mennyi ideig tartott a fajdalom?

Egyebkent tokeletesen leirtad a bordakozi idegbecsipodes osszes tunetet, a jelenleg is fennallo fajdalom pedig szinten ezt a diagnozist erositi.

Ne aggodj, az EKG kimutatta volna, ha infarktusod lett volna. Persze a kivizsgalas soha nem art, de a helyedben nem idegeskednek, bizz az orvosodban, nem veletlenul jart egyetemre:)

2010. dec. 15. 03:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Jogazni tanulj meg, igy eltudod kerulni a hasonlo panaszokat, mivel a mozgas es a legzes fog Neked segiteni, hogy az "idegszall" felszabaduljon, s igy megfognak szunni a tunetek.

Erdemes lenne elvegeztetni egy teljes kivizsgalast, mivel ez verkeringesi problema! Vagy pedig lehet egy belso gyulladas, egy pango betegseg, de nem szabad figyelmen kivul hagyni, ezt Te derisd ki!

Lehet akar egy elzarodas is, mint erelzarodas stb.

Vegezz el egy testi tisztitast, vertisztitast.

Irj.priv.ben szivesen segitek!

2010. dec. 15. 06:29
 8/9 anonim ***** válasza:
EKG kimutatta volna.
2010. dec. 15. 13:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Próbálom megérteni, csak azt nem értem, hogy onnantól kezdve, hogy valóban úgy éreztem, hogy meghúzódott valami a hátam közepén kb. 20 perc múlva estem össze és jött az a zsibbadás, meg a görcs és ha próbáltam levegőt venni annyira szúrt elöl is a mellkasomban, meg a hátam közepén és közben a szívem úgy vert ott középen a mellkasomban, hogy majd kiesett a helyéről.Halálfélelmem van azóta .Tegnap éjjel nem mertem elaludni, mert attól féltem, hogy nem kelek fel reggel.Persze azért elaludtam.De iszonyú érzés ez a félelem.Ja és maga ez a görcsös roham úgy 20 percig tarthatott.És még ami nagyon furi, hogy egyáltalán nem hatott a kórházban infúzióba kapott fájdalomcsillapító, úgyanúgy éreztem minden egyes levegővételnél a szúrást.Nagyon féltem.Ja és az EKG-t azért kérdeztem, mert itt is olvastam olyat, hogy valaki rosszul lett, a mentősök kimentek, ugyanúgy rendben volt az EKG és későb mégis kiderült, hogy szívinfartusa volt a betegnek.Életemben először lettem ilyen nagyon rosszul, először jött értem mentő, mégis furi módon a kórházban úgy bánt velem a sűrgősségin a doki, mintha csak beképzeltem volna a dolgot.Azzal jöttek nekem, hogy biztosan azért zsibbadtak el a végtegjaim, meg az arcom, mert megijedtem és kapkodtam a levegőt.Na én már felfújtam életemben egymás után 80 lufit tüdövel, de csak az arcom zsibbadt el tőle, meg elszédültem.Kezem lábam nem lett sárga tőle és nem állt görcsbe, mint most.
2010. dec. 15. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!