Ez a tea nem károm hosszú távon?
Nekem a háziorvosom azt mondta, hogy minden tea káros, kivéve ami csak tisztán gyümölcstea.
De én se találtam olyan cikket, amit azt írja, hogy káros, még a fekete teáról sem! Én is nagyon szeretem, sokat iszom belőle. Ezért kicsit aggódom, de nem tudom megállni.
"Egy átlagos csészényi tízszer annyit tartalmaz ebből a stimulánsból, mint amennyi koffein van egy csészényi kávéban. Érezni fogod a hatásait!"
Konkrétan erre is gondolnék főleg, hogy ez mennyire jó, mert kicsi azért ijesztő, hiába nem írták veszélyesnek. :)
De azt is írják neten, hogy jobb, mint a kávé, mert lassabban szívódik fel, viszont tovább tart a hatása, nem olyan hirtelen nyomja fel a vérnyomást, mint a kávé.
A kávé segíti a vérnyomásproblémák kialakulását, a teáról meg azt írták, hogy segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
De nem tudom, mennyire igaz, mert az orvosom a vérnyomásra való hatás miatt tiltja.
"A mate tea hatóanyaga, a matein a metil-xantinok csoportjába tartozik, így rokona a kávéban található koffeinnek és a teában található teobrominnak."
Igen, a "koffein" engem is zavar benne, nem akarok ilyen szerekkel élni. :( Nem dohányzok, nem iszok, se semmi. :D De a vizsgaidőszak alatt azért jól fog jönni és hátha nem is fog ártani. :)
A 2 csesze elfogyasztasa egeszseges, nem lesz semmi bajod tole.
Viszont a csalan, menta, citromfu, cickafarkfu, koromvirag, kamilla, anizs stb. ezeket is kiprobalhatod, mivel nagyon finoman ellehet keszinteni.
En pl. teakevereket keszitek ezekbol, s izles szerint, aztan keves mezzel edesitem. Telen melegen fogyasztom, nyaron hidegen. Azert is ajanlott, mivel betegseg megelozo, de egyben tisztito hatasa is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!