Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Káros vagy nem káros? Ha csíp...

Káros vagy nem káros? Ha csíp az baj? Fertőződhet?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok.Egy éve és hat hónapja vagyok együtt a barátommal,most októberben feküdtünk le először egymással,óvszert használunk.Azt szeretném meg tudni,hogy az óvszer anyaga vagy a síkosító ami rajta van akár sima óvszeren vagy ízesített és színezetten mennyire káros a hüvelyre?Használtam egyszer már hüvelytablettát és ki kellett szednem mert csípett,az baj?Ha egy fiú nyelvel elégíti ki a lányt a nyállal nem jut semmilyen baktérium a női nemi szervre amitől bajom is lehet?
2010. dec. 6. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az óvszer egyáltalán nem káros a hüvelyre (kivéve, ha allergiás vagy, de azt észrevetted volna). Nagyon ügyesek vagytok, hogy másfél évet vártatok és hogy védekeztetek! Nagyon fiatalkok vagytok, de felelősségteljesek, gratulálok!

A hüvelytabletta akkor csíp, ha gyulladt a hüvely. Mire használtad és ugye orvos írta fel? Semmit ne használj, amit nem orvos mond!!

Nyáltól fertőzés előfordulhat, de nem gyakori, nem kell félned. Mondjuk herpeszes szájjal ne csináljátok, de ha egészségesek vagytok, nincs miért aggódnotok.

Viszont ha a szexhez elég érettek vagytok, akkor ugye nem felejted el, hogy ahhoz is elég érettnek kell lenned, hogy évente egyszer (probléma esetén AZONNAL) meglátogasd a nőgyógyászodat?

2010. dec. 6. 11:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Természetesen tisztában vagyok a Nőgyógyászati látogatással,de félek hogy jól meg mossa a fejem majd hogy 15 évesen már nemi életet élek...:S Nem jártam még nőgyógyásznál úgy hogy fel nyúl,csak ultrahangozott és meg nézte minden rendben e van velem.Kellemetlen ha szét rakod a lábad?:S:S
2010. dec. 6. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha már nemi életet élsz,semmi kellemetlen nincs benne,nem fáj.Persze nem jó érzés,de ezen túl kell lenni.Én már voltam nemrég,és holnap megint megyek vissza,mert gondok vannak.De tényleg nem volt olyan vészes,pedig én még nem is élek nemi életet sem.Nekem nő nőgyógyászom van,talán egy kicsit jobb,hogy mégse egy idegen férfi kotorászik bennem.Nem fog lecseszni,de meg dícsérni se,szerintem neki már természetes ez a mai világban.Megkérdez,hogy mióta élsz nemi életet,mivel védekeztek,utolsó vérzés,mennyire rendszered,ilyesmik,aztán felfekszel a vizsgáló székbe,előre kell csúszni hogy jobban odaférjen,én túlságosan hátra ültem,mondta is,hogy csússzak lejjebb,lazítsd el magad.Megnézi a külső nemi szerveket,utána kacsával szétnyitja a hüvelyed,megnézi a méhszájadat,vesz kenetet,majd benyúl az ujjával a hüvelyedbe,megtapogatja,megnézi a méhedet is,hogy korodhoz képest megfelelő-e.Kb.ennyi.Igazából 2 perc az egész vizsgálat,én is meglepődtem,hogy milyen gyorsan túl voltam rajta,és tényleg nem kell parázni.Ha én mondom ezt,akkor tényleg ne félj,szerintem nálam senki nem rettegett jobban a nőgyógyászoktól,de mostmár kicsit nyugodtabb vagyok!:)

Sok sikert!:)

16/L

2010. dec. 6. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
A nőgyógyász nem azért van, hogy cseszegessen. Hanem hogy segítsen. A te döntésed, mikor kezded a szexuális életet. Meg fogja kérdezni, hogy szűz vagy-e, de nem azért, hogy leszúrjon, hanem hogy tisztában legyen vele, hogy vizsgálhat. Felnőttektől is megkérdezik, hogy élnek-e szexuális életet, ez normális dolog.
2010. dec. 6. 11:39
 5/7 anonim ***** válasza:

ui: ha nagyon elhanyagolt fertőzéssel mész, az sokkal kínosabb, mint 15 évesen egy másfél éves kapcsolatban szexelni. Szerintem is fiatal egy 15 éves a szexhez, DE ha másfél éve van barátod, akkor elfogadhatónak tartom.

Első voltam, 33N

2010. dec. 6. 11:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy káros a hüvelyre a síkosító anyag, ami a gumin van. Persze manapság már mindenre rámondják, hogy az:D

Ha fogamzásgátló hüvelytablettát használtál, az csíphet. Sok nő tapasztalt már ilyen mellékhatást a használatánál.

Amúgy sem tartom biztonságos módszernek, szerintem inkább maradjatok az óvszernél.

Ha vmi fertőzésre kaptál hüvelykúpot, és az csípett, akkor mg kell nézni a tájékoztatót, hogy normális-e. Ha nem írja, akkor meg kell kérdezni az orvost.

A nyállal pedig terjedhetnek bizonyos betegségek. Pl ha a fiúnak herpesze van, és úgy elégít ki, akkor az okozhat genitális herpeszt is sajnos.

2010. dec. 6. 11:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,mind hasznos tanácsokkal látatok el,köszönöm szépen.
2010. dec. 6. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!