Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbeteg lehetséges annál...

Cukorbeteg lehetséges annál az embernél, aki mondjuk sok cukorral issza a teát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

20/L vagyok.

Elég sok teát iszok,általában 4 kanál cukorral.Kiskorom óta iszom a teát,anyu nagyon hozzászoktatott,én meg már nem tudok róla leszokni.Akkoriban még 7 kanál cukorral ittam,mert annyival csinált anyu.

Voltam vérvételen,természetesen éhgyomorra,és a cukrom 6,0 volt,pont a határérték.A vizeletemben viszont neg. volt.

Elképzelhető,hogy a sok cukros teától cukros leszek/lesz valaki?

2010. dec. 2. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
igen, sajnos előbb-utóbb ebből várhatóan az lesz
2010. dec. 2. 20:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy elhízva, annyira nem - van, aki a kávéját issza sok cukorral. De mondjuk ihatod nyugodtan mézzel, egészségesebb!
2010. dec. 2. 20:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok elhízva...egyáltalán nem,sőt 56 Kg felé nem is tudok menni bármennyit is eszek-iszok.
2010. dec. 2. 20:15
 4/7 anonim ***** válasza:
"A cukorbetegség kialakulása nem az elfogyasztott cukor mennyiségével van összefüggésben. Az I. típusú diabéteszt a hasnyálmirigyben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, amely nincs kapcsolatban a cukorfogyasztással. A II. típusú diabétesz akkor alakul ki, ha a szervezetben nem képes megfelelő hatást kifejteni a termelődött inzulin. A II. típusú cukorbetegségre való hajlam a legtöbb esetben genetikailag öröklődik. Rendszeres testmozgással és megfelelően megtervezett és betartott étrenddel édesség fogyasztása ellenőrzött mértékkel megengedett."
2010. dec. 2. 20:16
 5/7 anonim ***** válasza:
szedjél krómot ! a króm és cink olyan hatású mint az inzulin.
2010. dec. 2. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Kimutatták, hogy azok közül a gyerekek közül, akik kis korban sok cukrot, édességet kaptak, felnőtt korban több lett a cukorbeteg, mint az egészséges táplálkozású gyerekek között.
2010. dec. 2. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Könnyen előfordulhat pedig, akármilyen tudományos szöveget nyomtak be ide, ez nem egészen így van.

A túlzott cukorfogyasztást egy idő után már nem tudja a szervezet tolerálni, így nagyon könnyen kisütheti a hasnyálmirigyet. Ez ugyanúgy okozhatja az inzulintermelő sejtek pusztulását mivel huzamos ideig túl vannak terhelve.

Nézd meg az összes cukorbeteget. A legtöbbjük bizony a sok cukor vagy az alkohol miatt lett cukorbeteg.

2010. dec. 2. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!