Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan zajlik egy vakbélműtét?

Hogyan zajlik egy vakbélműtét?

Figyelt kérdés

Kb. mennyi ideig tart? Minden esetben elaltatják a beteget?

Hogyan viselkednek az emberek mikor felébrednek altatás után?

Kedvesek az orvosok, nővérek?

Nagyon félek!:(

2010. dec. 1. 18:14
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Nekem szeptember közepén volt, igazán túl lehet élni. Mindenképpen altatnak hozzá, de az meg végképp nem olyan vészes. Szúrnak egy branült, oda kapod a gyógyszereket. Van aki álmodik szépeket, nekem filmszakadás volt. Attól függően hogy mennyire csúny, gyulladt, esetleg perforált változhat a műtét időtartama. Altatás után mindenki máshogy viselkedik. Én pl. fél órát bőgtem, de nem emlékszem rá. Sok minden függ a kortól, általános állapottól is. Van aki még órákig kába, de van aki 1 óra múlva már teljesen ébren van, olvas (nekem 2 napig leragadt a szemem ha csak megláttam egy könyvet, pedig egyébként nagy betűfaló vagyok). Fájni nem olyan nagyon fáj, de ez nagyban függ a fájdalomküszöbödtől. Ha fáj kérj fájdalomcsillapítót! Az orvosok és nővérek meg olyanok mint más emberek: van köztük kedves és kevésbé kedves is. Nekem egyébként a legrosszabb az előtte lévő 2 nap szomjazás volt (addig nézegettek), bár infúziót kaptam bőven. Aztán ha minden rendben, akkor pár nap múlva haza is engednek. Nagy kalappal! Ja, és ne izgulj, mert attól csak rosszabb lesz.

2010. dec. 1. 20:37
 2/2 anonim válasza:
ne félj, nyugi!
2018. febr. 28. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!