Ha valakinek orrsövény ferdülése van, akkor görbe lesz az orra (púpra gondolok)? Mitől lesz valakinek orrsövényferdülése?
Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 15:50
1/5 anonim válasza:
Nekem pl azért mert rommá törték az orromat kiskoromban de mivel egy táborban voltam, nem mentem orvoshoz csak egy héttel később és rosszul forrt össze. A púp nem azért van
2/5 anonim válasza:
Nekem orrsövényferdülésem van, de semmit nem látni belőle kivülről. Csodálkoztam is, mikor kiderült.
3/5 anonim válasza:
Az orrsövényferdülés, ha csak nem betört orrból származik, akkor nem látszik. Annyit jelent, hogy a két orrjáratod közötti választóporc el van deformálódva, de ez belül van szal nem látszik. Ha nem sérülés miatt jelentkezik, akkor születéstől kezdve van orrsövényferdülése az illetőnek. De ma ezt már tudják korrigálni, és ha bizonyos mértéket meghalad akkor talán TB-re is megcsinálják, nemcsak magán úton.
4/5 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert orrsövényferdülésem van(csak az egyik orrlyukamon kapok levegőt normálisan, és ez váltakozik a két lyuk között), és eléggé görbe az orrom (púpos). De ez nem mindig volt így, mert láttam képeket mikor 6-7 éves voltam, akkor semmi baja nem volt az orromnak. És nem emlékszek hogy olyan sérülés ért volna hogy elgörbül az orrom és orrsövényferdülésem lett.
2010. dec. 2. 21:20
5/5 anonim válasza:
Van, hogy gyerekkorban nem jön ki az orrsövényferdülés annyira. Úgy értem amíg növésben vagy addig változik az orrod is, és lehet hogy csak egy bizonyos életkor után lett ez neked olyan mértékű, ami már panaszokat okoz. Ezért is szoktak 18 éves korig várni a műtéttel, mert addigra alakul ki a végleges állapot. De szerintem ha nem kapsz rendesen levegőt menj el dokihoz (fül-orr-gégészetre) és nézesd meg. lehet, hogy ez már TB alapon műthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!