Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Úgy tudom, külföldön nagyon...

Úgy tudom, külföldön nagyon sok országban nem szokás (ami Magyarországon) minden nap letusolni, fürdeni, hanem hetente csak 1, max 2 alkalommal. Állítólag tönkereszi a bőrt a mindennapos mosakodás. Ti mit tudtok erről, mi a helyes, az egészséges?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 14:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
En most vagyok angliaba, itt mindennap furdenek. A baratnom indiai csaladnal van, ott csak heti 2x. A franciak is inkabb parfummel "illatositanak". En otthon lattam az orvosi rendeloben, hogy eleg lenne minden masnap. En szeretek naponta, de csak azert, mert akkor pihenek, kieresztem a gozt. (szo szerint :) ) Ha faradt vagyok, vagy nincs kedvem, akkor azert nem halok bele, ha kihagyok egy napot. Ez heti 1x elofordul, szoval nalam a hetbol hat a nyero :D
2010. nov. 25. 15:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nem fürdenek minden nap, nem azt jelenti, hogy büdösek és koszosak.

Áttörlik magukat vmi kendővel, vagy megmossák a kényesebb részeket. (Hónalj, nemi szerv, láb)

Én is zuhanyzom minden nap, mert ezt szoktam meg.

De akkor sem vagyok büdös, ha egyszer kimarad...

2010. nov. 25. 15:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Német barátom (férfi) heti egyszer fürdik. De tény, hogy áttörli magát törülközővel minden este a már említett helyeken. Pár hétig lakott nálam, amikor itt volt M.o.-n, nem volt büdös.
2010. nov. 25. 15:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
és a törlőkendőgyártás meg a keletkező sok szemét nem ugyanolyan környezetgyilkos mint a vízpazarlás?
2010. nov. 25. 18:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én csak minden másnap szoktam fürdeni, de nincs semmi szagom. Szóval a mindennapi fürdés szerintem túlzás (bár lehet, hogy valakinek szükséges). Nyáron mondjuk mindennap zuhanyzok.
2011. nov. 27. 13:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Én minden nap tuolok, nyáron többször is lecsapatom magam hideg vízzel.

Igen, ez hogy hetente egy, max kétszer fürdenek, ez a franciáknál dívik, és ezért gyártanak mindenféle parfümöt, hogy elnyomják vele a testszagukat, aminek következtében még büdösebbek szoktak lenni a testszag+ pacsuli keveréke.

Volt egy elefántcsontparti ismerősöm (francia tartomány) kedves, művelt férfi, de ő is így +mosdott."

Akikről még ezt hallottam, hogy így tisztálkodnak, azok a románok. Mikor egy ismerősöm hajón dolgozot, mesélte, hogy volt egy román munkatársa, aki rettentően bűzlött, mert ő is csak heti egyszer fürdött.

2015. ápr. 14. 09:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Az én angol családomnál mindennap fürödtek.
2022. ápr. 3. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!