Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen ételeket tanácsos...

Milyen ételeket tanácsos elkerülni, hogy ne legyek pattanásos?

Figyelt kérdés
kb. egy hete szedek sörélesztő kapszulát, gyógyszertári arctonikkal lemosom minden este a pettanásos bőrfelületem, illet szintén gyógyszertári pattanás leszárító krémmel is bekenem őket. A kérdésem az lenne, hogy milyen ételeket lenne tanácsos elkerülnöm,(pl. chips) a bőröm szépsége érdekében. A csokiról le kell mondanom? 4 éve vagyok már pattanásos és kicsit beleuntam a fölösleges kezelésekbe. 15/L
2010. nov. 25. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
...viszont az esszenciális olajak bevitele meg fontos lenne!!Tanultuk,hogy bőrbetegségek kialakulhatnak ha az ételünkből mellőzük ezen fontos zsírsavakat.Pótolni lehet halolajjal,(vagy heti minimum 4x-i jó minőségű hallal)ligetszépe olajjal,esetleg lenmagolajjal.(Az olajos magvak is fontosak lennének,pl dió,napraforgó,nem amerikai,hanem török(?)mogyoró,lenmag,szezámmag:ezek mérsékelt fogyasztása elvileg(!)nem okozhatna patikat...
2010. nov. 25. 10:37
 12/18 Harmoka ***** válasza:
Bocs: 10.36-os a 10.33-as ra vonatkozik.
2010. nov. 25. 10:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Őszintén bocsánat:)az offolásokért!Én is imádtam a csokit(hajjaj)de azóta rengeteget olvastam a cukor hatásairól.A csoki fullon van cukorral,ami az egekbe dobja a vércukorszintet.Ha befejeztük pedig tengerszint alá zuhan.Ha ez sokszor ismétlődik,az sajnos hajlamosít a betegségre.De tényleg nem csak az édességtől alakulhat ki(sőt)BOCSÁNAT,kedves kérdező
2010. nov. 25. 10:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem csak egy tancsom lenne, hogyan tuntesd el azokat a dogoket :)

Menj be egy gyogyszertarba, es kerj ken-es szappan(Sulf, vegyjele S), es azzal reggel es este mosd meg az arcod.

Teljesen kiszaritja a borod, ezert kell majd kend valamivel, ami hidratalja. En nagyon vekonyan bekentem mindig egy kis arckremmel. Egy ido utan elkezd majd hamlani a bor, meg leszaradnak a pattanasok, ilyenkor hatasos dorzsolni egy szivaccsal.

Nekem ez valt be a pattanasok ellen.

Olcso is a szappan, es tenyleg hatasos.

2010. nov. 25. 10:47
 15/18 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, aki válaszolt :D
2010. nov. 25. 11:24
 16/18 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatból tudom, hogy bizonyos ételek elősegítik a pattanások kialakulását:

- fűszeres, zsíros ételek

- finomított, feldolgozott ételek

- tej, sajt, felvágottak, csokoládé

- olajos magok nagy mennyiségben

Ami használ hogy tiszta legyen a bőröd:

- minél több nyers zöldség és gyümölcs

- napi 2-3 liter tiszta víz ivása

- méregtelenítő gyógytea fogyasztása éhgyomorra reggel

- szauna, sport

- 1 napos léböjt hetente/havonta, ahogy meg tudod oldani.

2010. nov. 25. 13:30
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha ennyi ideje küzdesz a patikkal, akkor szerintem menj el egy normális bőrgyógyászhoz (mondjuk magánhoz, mert nekem egyik körzeti sem segített sokat).

Magándoki írt fel tablettát, fél évig szedtem. Utána krémet kaptam az arcomra. És most már nyoma sincs annak, hogy anno milyen ragyatenger volt az arcom.

2010. nov. 25. 17:19
 18/18 Elizabeth swan turne válasza:
Az előző valaszokhoz csak annsit tennék hozzá hogs kerülj minden fűszeres etelt! Főleg a borsot
2017. jún. 6. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!