Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Paralenre ihatok energiaitalt?

Paralenre ihatok energiaitalt?

Figyelt kérdés

sajna most beteg vagyok ,nathas,és picit faj a torkom :S

de suliba viszont muszaj mennem,mert,ha kiir az orvos,akkor teljesen leleszek maradva a tananyagtol,azt pedig nem szeretném.

paralent szedek,h elmuljon a torokfajasom.

azonkivül még sinupret tanlettat is nathara,ja és strepsilsz szopogatotablettat .

ihatok energiaitalt?

csakmert nem tudom,h paralenra szabad -e ?!

2010. nov. 22. 14:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Inkább magát az energiaital dolgot kéne elfelejteni. Tudom, hogy ez most nagy divat, minden nap látok tiniket ilyen 3 decis vagy épp félliteres enmergianyálakat szürcsölgetni, de ezek nem mindennapos fogyasztásra lettek kitalálva, mégha a reklám ezt is sugallja.

Az energiaital egy elég durva cucc. Egy átlag kávéban összesen kb 50 mg koffein van, a Red Bullban 32 mg 100 ml-ben, de ugye van benne 250 ml, azaz összesen 80 mg koffein. Ez rengeteg. Kiegészítve taurinnal, ami sok hatása mellett egy inzulinszerű hatással is bír, azaz csökkenti a vércukorszintet.

Az energiaital a szervezetet megterheli, hiszen mozgósítja a tartalékokat, és egy átmeneti nagyobb teljesítményre sarkall (erre is lett kitalálva). Itt az átmenetin van a hangsúly, minden ilyen átmeneti többlet terhelés után a normálisnál hosszabb regenrációra van szüksége a szerevezetnek.

Mivel a betegség miatt amúgy is le vagy gyengülve, én semmiképpen nem ajánlom a szervezeted pörgetését energiaitallal, mert akkor hiába a sok gyógyszer, nem fogsz rendesen gyógyulni. És az egyáltalán nem igaz, hogy energiaital nélkül nem lehet iskolába járni vagy tanulni.

Egyébként a gyógyszerek amiket felírtál inkább csak tüneti kezelést adnak, a Paralen egy paracetamol tartalmú általános fájdalom- és gyulladáscsökkentő, a strepsils torokfertőtlenítő és érzéstelenítő (vagyis nem érzed a fájdalmat, de a probléma még ott van), a sinupret pedig gyógynövény kivonat. Tudomásom szerint önmagában egyikkel sem tilos az energiaitalt inni, de azt látnod kell, hogy itt rengeteg hatóanyagról van szó, és minél több hatóanyagot szedsz párhuzamosan, annál valószínűbb, hogy eddig ismeretlen, egymást erősítő mellékhatásokkal fogsz találkozni. És a májadnak sem tesz jót.

Szóval nem tanácsolom.

2010. nov. 22. 17:37
 2/2 A kérdező kommentje:

köszi a választ.:)

amugy én nem oylan gyakran iszom energiaitalt.

1 honapba egyszer,max. 3hetente,vagy annyiszor sem.

és én is gondoltam arra,h a májnak nem jó,mert mikor 5-4 éves voltam vagy pontosan nemtudom,baj volt a májammal,sárgaságos voltam( nem azért mert nem mostam kezet:D-pontosan nemtudom miert)

2010. nov. 22. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!