Mitől lehet, h szinte feketét nagywc-ztem?
A fekete színű "szurokszéklet" utalhat betegségre, reméljük, itt nem erről van szó, de azért a végére kell járni. Fekete lehet a széklet, ha (emésztett) vér kerül bele, vagy májat, lépet eszel, vagy vaskészítményt szedsz.
El kéne ballagni a doktorhoz, (a megfelelő szabályos megtartásával, hogy ne legyen fals eredmény) széklet vizsgálatot kell végezni. Ha negatív, akkor minden rendben.
Ám ha pozitív, tovább kell vizsgálódni gasztro-enter. szakorvosnak a vérzésforrás irányába (esetleg vérző vastagbél polip, stb.)
teljesen fekete széklet azt jelenti h a gyomrodban vérzel. mert a vér végigmegy a beleden megemésztődik és megalvad, azért lesz fekete.
Nekem is volt gyomorvérzésem, fekélyek miatt. Amikor már fekete vizszerű jön belőled és szédülsz nagyon akkor már gond van. Hivd a mentőt mindenképpen. Tapasztalatból mondom =D de reméljük nem komoly nálad. de azért ha nem múlt el akkor menj el orvoshoz vele. és arra számits h megtükröznek, ami nem túl kellemes :)
előző vok. ja stressz okozhatja a fekélyeket, plusz ha még iszol is rá alkoholt akkor az is rásegit. kb igy voltam én is :) (de nekem pluszban kiderült h Crohn beteg vagyok és azért)
20f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!