Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől lehet, h szinte feketét...

Mitől lehet, h szinte feketét nagywc-ztem?

Figyelt kérdés
Utalhat vmi betegségre? Tegnap pizzát egy kis gulyáslevest ettem. Tegnapelőtt töltött paprikát. Nem hinném,h ezektől.
2010. nov. 14. 08:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A fekete színű "szurokszéklet" utalhat betegségre, reméljük, itt nem erről van szó, de azért a végére kell járni. Fekete lehet a széklet, ha (emésztett) vér kerül bele, vagy májat, lépet eszel, vagy vaskészítményt szedsz.

El kéne ballagni a doktorhoz, (a megfelelő szabályos megtartásával, hogy ne legyen fals eredmény) széklet vizsgálatot kell végezni. Ha negatív, akkor minden rendben.

Ám ha pozitív, tovább kell vizsgálódni gasztro-enter. szakorvosnak a vérzésforrás irányába (esetleg vérző vastagbél polip, stb.)

2010. nov. 14. 09:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem ettem se májat se mást:((( Én is arra gondoltam,h lehet-e vmi belső vérzés vagy vmi. Más tünete lenne? Ilyesmit okozhat az,h idegileg kivagyok, napok óta nem alszok,stb?:(
2010. nov. 14. 09:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Vörösboros kólától lehet??? Félek,mert nem éreztem jól magam az elmúlt napokban:(((
2010. nov. 14. 09:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

teljesen fekete széklet azt jelenti h a gyomrodban vérzel. mert a vér végigmegy a beleden megemésztődik és megalvad, azért lesz fekete.

Nekem is volt gyomorvérzésem, fekélyek miatt. Amikor már fekete vizszerű jön belőled és szédülsz nagyon akkor már gond van. Hivd a mentőt mindenképpen. Tapasztalatból mondom =D de reméljük nem komoly nálad. de azért ha nem múlt el akkor menj el orvoshoz vele. és arra számits h megtükröznek, ami nem túl kellemes :)

2010. nov. 14. 15:27
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

előző vok. ja stressz okozhatja a fekélyeket, plusz ha még iszol is rá alkoholt akkor az is rásegit. kb igy voltam én is :) (de nekem pluszban kiderült h Crohn beteg vagyok és azért)

20f

2010. nov. 14. 15:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Hál' Istennek másnap már nem volt, valszeg Coca Cola Zéró volt, meg a vörösbor. Ha azóta nem volt ilyen gond, akkor az lehetett ugye?
2010. nov. 16. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!