Ha a naptejre 2024.06.19. van irva, használhatom még ?

Persze, hogy használhatod.
Mondjuk én nem tenném.

4: Van, amelyiknél tényleg konkrét dátum van megadva. Ez a felbontás utáni cucc meg azért érdekes, mert mondjuk egy Rossmannban kapható naptejről franc se tudja, mikor lett kinyitva először.
Kérdező, én szoktam használni kozmetikai termékeket „lejárat után”, naptejjel is van több tapasztalatom, semmi kellemetlenség nem adódott, és ugyanúgy védett. Abból indulok ki én is, mint amiket írtál, állag, illat, szín, oké, és nem mondjuk sok-sok éve járt le, akkor meg lehet próbálni. (Kajára, gyógyszerre ez nem vonatkozik nálam.)

Érzékeny bőröm van, ezért én is 50-es naptejet szoktam használni, de lejárati idő után pont emiatt biztosan nem használnám. Gyengülhetett a védőhatása, illetve módosulhatott benne az anyag kémiailag úgy, hogy az kedvezőtlen legyen a bőrömre pl. kiüssön.
Most csak az a kérdés, hogy a talált dátum gyártási vagy lejárati idő.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!