Gerincferdülésre olvastam, hogy fűzőt is lehet hordani, de milyen ez a fűző? Semmi extra orvosi cucc, csak sima fűző? És ez tényleg jó a gerincemnek? Szebb lesz a tartásom?
Nem-nem! Az spéci cucc, egyedileg a te testedre gyártják, és csak durvább gerincferdülésnél adják. A neve korzett. Elég brutálisan tud kinézni. Szóval kérdezz meg egy ortopéd orvost, hogy kell e neked, és ha szükséges akkor a többit ő már elmondja.
Üdv: Szomatopedagógus
Szia!Itt egy érdekes cikk, egyik ismim is gericnbajos,ő is itt talált hasznos infókat:
Szia:D
Én korzettes vagyok, tehát gerincferdülés miatt "fűzőt" hordok:). Van egy tök jó társaság, táborokkal, bulikkal, kirándulásokkal, minden tök jó dologgal, jófej emberek stb:) És lehet, hogy elsőre nehéz elhinni, de nagyon szeretjük a korzettünket:) Látogass el az iwiw "gerincferdülés" fórumjára, és a www.gerincferdülés.hu-ra. Nagyon sokat tud javítani a korzett a ferdülésen, de csak akkor, ha jó, és sajnos Magyarországon sokan csinálnak rossz korzettet (mint például ammilyen az első belinkelt kép), amik vagy kegyetlenek, vagy nem érnek semmit sem. A www.gerincferdules.hu-n találsz képeket, megnézheted, nekünk milyenünk van:) Ha korzettes leszel, nyugodtan írj, szívesen válaszolok, ha van kérdésed:):). Következő program, amit már nagyon várunk, december 4-én lesz, egy évzáró buli:):) Részleteket írok, ha szeretél:))
"Az egyetlen görbület, ami mindent rendbehoz, a mosoly" :):)
F/15
:)
Szia!
Sose próbáld a gyógykorzettet! Járj folyamatosan úszni, csinálj speciális gyógytornát - rengeteget, naponta többször (olyat, ahol a felülről indított erősítő mozdulatoknak nincs helye, csak az alulról indítottnak) és kíméld magad a nehezebb súlyoktól, szerezz be orvosi felmentést a hagyományos tesi órák alól (már ha sulis vagy) és ügyelj a szervezeted megfelelő kalciumigényére (a csontok fejlődéséhez). Ha elég jól megjegyezted, amit mondtam, aztán elmész orvoshoz aki fűzőt ajánl, elküld a dombóvári útra, rá fogsz jönni, hogy igazam van. A gyógykorzett nem embernek való, lelkileg nehezen viselhető és fizikailag elviselhetetlen.
Minden tiszteletem azé aki végig bírta csinálni ezt a korzett viselést és azoké, akik foglalkoznak ezekkel a gyerekekkel, de a mai világ még nem érett meg ahhoz, hogy a gyógykorzett könnyű gyógyászati eredményt hozzon.
Egy volt korzettes
Kedves Kérdező és Utolsó válaszoló:)
Én és több száz gyerek a példája annak, hogy igenis, ezt ki lehet bírni lelkileg és fizikailag is, sőt, mi több, élvezzük:)
Amikor nekem korzettet írtak fel, nagyon megrémültem, és én is azt gondoltam, hogy nem lehet így teljes az életem, nem lehetek olyan, mint a többiek. Szerencsére a felfogásom nagyon sokat változott, és szeretem a korzettet, szeretem a salus-t a dombóvári úton, szeretem Feri bácsit, a korzettkészítő mestert, Barkát, aki a programokat szervezi és lelki segítséget nyújt nekünk, és a többi korzettest.:) Nagyon jó társaság, ha döntenem kéne korzett és nem korzett között, biztosan a korzettet választanám:). Kb. 2 hetes hozzászokási idő után egyáltalán nem nyom, nem kellemetlen. Ruha alatt észre sem lehet venni. Bármit lehet csinálni benne, amit nélküle (pl egyesek rsg-znek korzettben, lehet benne bukfencezni, aki nélküle tud, az benne is tud szaltózni stb:) )
Ha kérdésed van, nyugodtan írj:):)
Ja és a korzett hatékonysága: Első röntgenemen 25 fokos volt a ferdülésem, 4 hónap múlva korzettben 0° (!), nélküle 15°.
:)
Kedves Kérdező!
Annak,aki azt mondja,a korzett elviselhetetlen,és nem embernek való,ellent kell mondjak. Erősen. Mivel ez egyszerűen NEM így van. Én 3 évet hordtam korzettet,és életem legszebb évei közé tartozik. A legszebb ajándék,amit eddig kaptam a sorstól. No,nem a korzett,félreértés ne essék - de amit attól kaptam. Bekerültem egy olyan (szintén korzettesekből álló) közösségbe,ami egyszerűen leírhatatlan. És akiknek segítségével a fűzőt nem hogy csak elfogadtam,de meg is szerettem. És a mai napig hálás vagyok neki. Attól,aki azt állítja,hogy ez nem embernek való,attól azt kérem,hogy menjen fel a gerincferdules.hu-ra,és nézze meg a képeket. Láthatja,hogy ez nem így van. Mosolygunk,és boldogok vagyunk benne. És ez a legfontosabb :)
És az nem igaz,hogy a fűző hordása eredménytelen. Nos,benne van a pakliban,hogy valakinek olyan különleges,vagy makacs gerincferdülése van (nekem is ilyen volt amúgy),hogy igen,a korzett nem segít,akármilyen jó is. De az esetek DÖNTŐ többségében a korzett óriási eredményeket hoz. Csak az a fontos,hogy jó korzetted legyen,mert a rossz korzett nem ér semmit,ez tény. Ezért kell elmenned a Dombóvári útra.
És az pedig egy óriási tévhit,hogy a gyógytorna és az úszás önmagában képes meggyógyítani egy gerincferdülést. Nem,azok így sajnos nem érnek semmit. Korzettben igen,sőt,gyógyotorna nélkül a korzett sem használ sokat,de önmagukban nem. És sajnos az emberek többsége ebben a hitben él. Hát persze,szép is lenne ha csak ennyit kéne tenni,ha a korzettet el lehetne kerülni..
de sajnos ez nem így van. A ferdülés romlik,ha nem kezelik. Ha romlik,és emellé még fájdalom,bordapúp is társul,akkor viszont elkerülhetetlenné válik a gerincműtét. Ezt nem ijesztegetésből mondom,egyáltalán! Én magam is gerincműtött vagyok,és azóta a fellegekben járok,és mindenképpen újra csinálnám százszor is ha kéne. De ha lett volna választási lehetőségem,akkor inkább nem mennék bele. Hiába tűnik ez a könnyebbik útnak, "két hét szenvedés" az évekig tartó korzetthordás helyett,a korzettet választanám. Egyértelműen.
Szóval ez az egész egy elég összetett dolog. Nem mondom hogy könnyű - semmi sem az- de ha eljutsz odáig,hogy elfogadod magadon a korzettet,nem lesz baj. Ehhez pedig segít majd az a fantasztikus kis közösség,ami kialakult,és rengeteg gyereknek adott már hitet,támogatást,segítséget. Ha már csak látod,hogy nem vagy egyedül,hogy más is van úgy,mint te - már az is elég ahhoz,hogy újabb és újabb erőt tudjon neked adni a küzdelemhez.
Ezek a felnőttek,akik arra tették fel az életüket (akik többsége maga is korzettet hordott gyerekkorában),hogy minket segítsenek ezzel,valami hihetetlenek. Szeretnek minket,törődnek velünk,egyenként,és ez rengeteg erőt ad.
És hát a programok és táborok... hát azoknál jobb nincs is :D
Összegezve: a korzett nem rossz dolog. És nem is néz ki rosszul! Az a korzett,amit itt,a Salusban készítenek,meg pláne. Egy fehér műanyag,két csattal. Ki lehet díszíteni kedvedre,azt rajzolsz rá amit akarsz,tök egyedi - ráadásul el is lehet takarni,ha akarod. Jól lehet rá ruhákat találni.
Szóval ne ijedj meg tőle,bárki bármit is mond :) Én tudom milyen,és ma már nem ugyanaz a helyzet,mint ami régen volt. Higgy nekem :) Én azt tudom,ami MOST van,nem ami régen volt. És szerintem ez a fontos :)
Kitartás,és ha van még kérdésed,írj a www.gerincferdules.hu-ra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!