Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A háton lèvő pattanásokra ès...

A háton lèvő pattanásokra ès azok (helyei is megmaradnak) tudtok esetleg valami krèmet vagy bármit?🥹

Figyelt kérdés
tegnap 16:10
 1/2 anonim válasza:
Van egy Roaccutane ("rokauten") nevű gyógyszer, amit kb. 1-2 hónapig kell szedned. Kiszáradsz tőle, sok folyadékot kell ini a szedése alatt, de a háton levő gennyes aknékat végleg megszűnteti. Én 21 éves koromban kaptam a sorkatonaságnál, mert 13-14 éves koromtól tele volt a hátam betokosodott, nem kifakadó és nagyon fájdalmas aknékkal. Évekig küszködtem vele. A Roaccutane-től 1,5 hónap alatt elmúltak és soha többet nem keletketek újra. Ez 24 éve volt.
tegnap 16:37
 2/2 anonim ***** válasza:

A Roaccutan/izotretinoin tényleg opció, én is szedtem 1 évig, de ilyen izolált aknéra gyakran nem éri meg (persze súlyosságtól is függ). Illetve eleve csak akkor érdemes ezzel próbálkozni, ha minden külsőleges módszert megpróbáltál és nem váltak be.

Alap: Minden nap sok folyadék, minden nap fürdés, minden éjjel új pizsamapóló (ha hordasz).

Ezen felül heti kétszer hámlaszthatsz bőrradírral (vagy akár minden nap, ha nem bőrradírt, hanem egy gyengédebb módszert használsz, pl. fürdőrózsa). A hámlasztás leszedi a felső bőrréteget, ami gyakran segít.

Ezen felül kevesebb zsír vagy kevesebb cukor, ha sokat eszel.

Ezen felül bőrgyógyász, ha még mindig zavar vagy fáj. Adhat külsőleges retinoidot, belsőleges retinoidot (pl. Roaccutan), vagy más gyógyszert is (pl. androgén-blokkolók).

tegnap 18:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!