Hova forduljunk, ha az orvosok nem találják a probléma okát?
Figyelt kérdés
édesanyámnak évek óta gyomor és hasi problémái vannak, nagyon sokszor fáj , ég , felpuffad, sokszor jár wc-re (székelési inger). Szinte évente elmegy egy teljeskörű vizsgálatra ezzel a panasszal de eddig minden eredmény negatív. De vmi megoldást kell erre találni, hova érdemes ezzel fordulni, ahol tényleg segítenek megfejteni a panaszok okát?2010. nov. 8. 09:51
1/8 anonim válasza:
Pszichológushoz. Szorongás tipikus tünete, amit leírtál.
Esetleg meg lehet próbálni dietetikust is, aki olyan étrendet állít össze, ami kímélő, és garantáltan nem okozhat puffadást. De szerintem lelki eredetű lesz a dolog, akkor is, ha elsőre azt mondja anyukád, hogy nem ideges, semmi baja.
2/8 anonim válasza:
Hát alaposabb kivizsgálást lehet csináltatni magán helyeken, de annak borsos ára van... Egyetértek az elsővel, szerintem is étrend változtatásra lenne szükség, bár pszichológushoz csak akkor ha szerinted figyelemhiányos.
3/8 anonim válasza:
Volt e már étellaergia vizsgálaton. Megfontolandó lenne e lisztérzékenység vizsgálat, Gyógyszertárban úgy tudom van erre teszt. Hasonló, szinte ugyanez volt a panaszom,mire végre rájöttek, hogy lisztérzékeny vagyok. Amint elkezdtem a búzalisztet kivonni az étkezésemből, ami sajnos örökre szól sokkal jobban lettem.
4/8 anonim válasza:
Lehet a tünetei oka IBS, azaz irritábilis bél szindróma. Ennek nincs kimutatható oka, egyszerűen a belek túlérzékenységéből adódik.
5/8 anonim válasza:
Első vagyok. Aki küldött nekem egy privit egy természetgyógyászos ajánlattal. az miért engem zaklat?? Nem kértem semmi hasonlót, a kérdező kért segítséget.
6/8 anonim válasza:
Ugyan ez a problémám van(1 éve,mindenem negatív lett,engem elvitt a mentő,olyan hasfájásom volt,és mellette hasmenésem,de minden vizsgálatom negatív lett,ugyanis csak a szerveimet nézték meg a korházban,2 nap után hazaengedtek,azzal hogy pszihés beteg vagyok)NA PERSZE!!!Nem adtam fel kerestem egy magánorvost, megtükröztek alul felül.Kiderült tejallergiám van,és helicobacter van a gyomromban.Semmilyen zsíros nehéz kaját nem ehetek(foghagyma,hagyma TILOS!!!)...ezek elősegítik a puffadást,pokoli hasi fájdalmat,hasmenést.Javaslok,egy ételallergia vizsgálatot(tejcukor,lisztérzékenységit),és mindenképp egy jó orvost,mert én is elvoltam hanyagolva senki nem vett komolyan,53kg-ról 43-ig fogytam,és még mindig azt mondták hogy semmi bajom!Most már kitűnő orvost találtam,és javult az állapotom,de még nem vagyok gyógyúlt,sajnos az még sok idő(hála a remek orvosoknak,akik szerint lelki beteg vagyok),mivel nem voltam egy évig kezelve.
7/8 A kérdező kommentje:
Tükrözésen volt , és ott is minden eredmény negatív lett.:(
2010. nov. 8. 12:42
8/8 anonim válasza:
Akkor mindenképp ételallergia teszt!A tejcukrot nem tükrözésből állapítják meg,és a lisztérzékenységet sem.Egyébként egy jó tanács,írja le egy papirra amit eszik,csinálja egy hétig,úgy könnyen rájön mitől fáj a hasa.Nekem is ezt kell most csinálnom.De mindent írjon le,még azt is ha csak egy szem kekszek kap be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!