Mitől remeg a kezem gyakran?
Nekem sokszor fel sem tűnik, a környezetem szokott rá figyelmeztetni, hogy feltűnően remeg a kezem.
Pl múltkor parkolás után a plázában a parkoló jegyet tenni akartam be a kis résbe, hogy lecsippantsa és akkor is nehezen találtam bele emiatt. Ez nekem nem tűnt fel, hanem az egyik barátom mondta aki mellettem állt.
Van mikor annyira remeg a kezem, hogy nekem is feltűnik, de az leginkább akkor van amikor nem reggelizek és sokára jutok ételhez, de akkor érzem is a közérzetemen.
Valamint ezen kívül akkor remeg még nagyon a kezem feltűnően amikor valamilyen erőteljesebb fizikai munkát végzek, akkor utána szinte rángatózva remeg.
Mitől lehet?
23 éves vagyok
Milyen magas, hány kg vagy?
Talán alkati dolog lesz.
Vércukor szint leesésétől, a cukorbetegségen át a Parkonson kórig bármi lehet. Ki kellene vizsgáltatni.
DE annyit tehetsz 1) nem hagyod a vércukrod ennyire lecsökkenni 2) szerezz be Magnézium + B6-ot, hátha az segít, míg vársz az időpontra.
Ha ilyet szedsz, az az agyadnak is jót tesz:
Ha csak hiányt pótolnnál, ez az egyik legjobb:
Ennél már csak a Magnézium bizglicinát a jobb (a fentiekben magnézium laktát van, ami szintén jól szívódik fel), de azt aranyáron mérik:
187 cm vagyok és 75 kg, tehát vékony alkatú vagyok.
Szokott gyakran fájni a mellkasom is. Hirtelen jelentkezik és nyom, sugárzik bal oldalra, valamint a bal csuklómba, és bal vállamban olyan érzésem van gyakran, mintha az erek görcsölnének vagy legalábbis ott is ilyen furcsa nyomó fájdalmat érzek mélyen.
A végtagjaim szinte mindig hidegek. Vannak néha olyan napok amikor néhány óra leforgása alatt több mint 10szer ki kell mennem pisilni, pedig nem is ittam tulajdonképpen és olyankor átlátszó vizelet jön sugárban.
Illetve azt vettem észre, hogy az ajkaim gyakran cserepesek.
Ezeket tudom még megemlíteni.
"Szokott gyakran fájni a mellkasom is. Hirtelen jelentkezik és nyom, sugárzik bal oldalra, valamint a bal csuklómba, és bal vállamban olyan érzésem van gyakran, mintha az erek görcsölnének vagy legalábbis ott is ilyen furcsa nyomó fájdalmat érzek mélyen."
- Ezek a tünetek szív problémára IS utalhatnak.
A hideg végtagok lehetnek rossz vérnyomástól.
A gyakori vizelés cystitisre (húgyhólyag hurutra) utalhat, DE a sok vizelet lehet épp a cukorbetegség tünete is.
Az ajak kicsrepesedés pedig attól lehet, hogy nem iszol elég folyadékot.
Egyébként az sosem jó, ha valaki szája kicserepesedik, mert arra is utalhat, hogy már nagyon innia kellene folyadékot (ásványvizet, mézes-citromos teát, gyógynövényes teát), ugyanis ez a keringésre is hat, és a szomjúság miatt is működhet rosszabbul a szíved.
Ezek annyira összetett tünetek, hogy mindenképp orvost igényelne.
Csak mondom.
Pánikrohamom nem szokott lenni. Vagy legalábbis az jár automatikusan azzal, hogy pánikolok, nem?
Mert nem szoktam egyáltalán pánikolni se a fájdalom előtt, se alatta, se utána. Kellemetlenül fáj egy 5-10 percig, majd megszűnik.
Ettől függetlenül pszichés még lehet éppen, nem tudom.
Labor vizsgálat az ősszel készült, nincs semmi eltérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!