Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Olyan embert kérdeznék, aki...

Olyan embert kérdeznék, aki ért hozzá: Nekem nyílt sebre ezüst nitrátot írtak. Majd egy évig gyógyult Perelhettem volna a bőrgyógyászt?

Figyelt kérdés

Ezt írák nekem: [link]

Azt mondta a bőrgyógyász, herpeszem van, de ahogy olvasom, ez lápisz, és szemőlcs égetésre használják. Kinézetre egy hajszál vékony repedés volt a fitymán. Az ezüstnitrát ujjnyi széles sebet mart majdnem teljes kerületében a pénisznek. Sajnos az ügy 25 éve volt, már elavult. De ha tudtam volna, mi ez a szer, biztosan nem kentem volna rá. Azt hittem, a herpesz okoz ekkora sebet. Most már rájöttem, műhiba volt. Ez a maró anyag okozta. Miért írnak herpeszre olyat, amivel szemölcsöt égetnek? Azt nem látta az idióta, hogy nyílt seb, és nem hólyagok, ahogy a herpeszt leírják?

tegnapelőtt 20:49
 1/3 anonim ***** válasza:
60%

Az ezüst-nitrátot (lápiszt) valóban nem szokás herpesz kezelésére alkalmazni, hanem leginkább szemölcsök, túlburjánzó szövetek vagy kisebb vérzések kezelésére használják. Ha nyílt sebre alkalmazták, az valóban szakszerűtlen lehetett, hiszen ez a szer erősen maró hatású, és súlyos szövetkárosodást okozhat.

A perelhetőség kérdése:

Ha az eset 25 éve történt, sajnos a jogi elévülés már fennáll, így a bírósági úton való elégtétel nem lehetséges.

Az orvosi műhibákat akkor lehetett volna megállapítani, ha bizonyítani tudtad volna, hogy a kezelés eltért az akkori szakmai protokolltól, és közvetlenül az ezüst-nitrát okozta a maradandó károsodást.

Ez mindenképpen szerencsétlen és rosszul megválasztott kezelésnek tűnik, de már csak tapasztalatként szolgálhat, hogy mindig érdemes másodvéleményt kérni hasonló helyzetekben.

tegnapelőtt 20:59
 2/3 A kérdező kommentje:
#1: Köszönöm, természetesen értem. Írtam is, hogy a dolog elévült. De akkor nem tudtam, mit is írtak fel rá? Szorgalmasan kenegettem.Fényre feketedett. Arra rájöttem, hogy ezt a szert a fényképészek is használták régen film előhívásra. Kémiát is tanultam, tudom, hogy az ezüst gyengén kötődik az erősen maró nitrát gyökhöz. Amikor már a sebem ujjnyi széles volt, az utána következő öt!!! Bőrgyógyásznak sem tűnt fel, hogy itt baj van? Végül is csak azért kérdeztem, mert akkor nem volt internet, most meg már mindenre rá lehet keresni. És mik ki ne derülnek? Amit annak idején könyvekből csak nagy nehezen tudott meg az ember.
tegnapelőtt 21:09
 3/3 A kérdező kommentje:
Ugyan ki pontozta le a egyetlen válaszadómat? Az illető nem tud hozzászólni? Csak arra kattintani, hogy nem hasznos? Nem értem.
tegnap 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!