Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Akkor ilyenkor most van TB-je...

Akkor ilyenkor most van TB-je vagy nincs?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint ha nincs valakinek TB-je az orvos látja azt a rendszerben, mivel más lehetőségem nem volt megkérdeztem a háziorvost, aki azt mondta, hogy van. De most találtam egy csomó csekket, amit a NAV küldött, hogy fizessen TB-t.

Mivel a gyakori népe kíváncsi. Az alkoholista valamiről van szó, amit nem akarok apámnak nevezni. Csak nem akarom, hogy elárverezzék a házat a fejünk felől, mert neki tartozása van.

tegnapelőtt 17:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Sűrgős esetekben mindenit ellátnak,aztán megy a számla a NAV hoz.Adók módjára próbálják behajtani.
tegnapelőtt 18:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, erről tudok, csak nem erre vonatkozott a kérdésem.
tegnapelőtt 18:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen,látja az orvos hogy érvényes-e a TB-je,nekem év elején volt egy kis könyvelési hiba a TB-m körül,mentem jogsit hosszabbítani,amint beírta a nevem azonnal kiderült és a doki azonnal eldobott mindent amit elkezdett dokumentálni és mennem kellett a NAVhoz intézkedni.Másnap vissza a dokihoz és akkorra rendben lett.

Azt nem tudom hogy a NAV indított-e valaki ellen végrehajtást Tb tartozás miatt-inkább csak addig nem látja el az orvos amíg nem rendezi.

Talán ha a TB nélküli kórházba kerül és az ott keletkezett számlát nem fizeti ki utólag,akkor azt megpróbálják behajtani.

Azt nem tudja a NAV hogy valaki azért nem fizeti mert nem akarja/tudja vagy mondjuk külföldön dolgozik/él és azért,úgyhogy megvárják míg a személy felkeresi őket és akkor benyújtják a több százezres számlát a kimarad időszakról és ha rendezi akkor látja el az orvos.

Ha családtagodat ellátja pl.a háziorvos akkor van neki érvényes TB-je.

tegnapelőtt 18:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs 3 as.A jogositványos orvosinak semmi köze az orvosi ellátáshoz.Ezért mindenhol fizetni legtöbbször helyben.
tegnapelőtt 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Hat hónap alatt megy a taj barnába. Ha csekket kapott, akkor valószínűleg 1-6 hó között van valahol a tartozása.
tegnapelőtt 18:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Kérdező akkor vedd a fáradságot,és keresd fel apud háziorvosát,pontos választ kapsz.Honnan tudod apudat milyen állapotban látta el ?
tegnapelőtt 18:41
 7/9 A kérdező kommentje:

Idézem: "megkérdeztem a háziorvost, aki azt mondta, hogy van. De most találtam egy csomó csekket, amit a NAV küldött, hogy fizessen TB-t"

Amúgy ne hívd apunak, mert ő attól nagyon távol áll.

tegnapelőtt 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:
TB-je mindig mindenkinek lesz az sosem szűnik meg. Azt kellett volna kérdezned tőle hogy zöld vagy pirosban van e mert ez a nem mindegy. De valószínűleg pirosban van azért küldi a nav a csekket.
tegnapelőtt 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:

#4# Nincsen külön "jogosítványos orvos" a TB rendszerben csak magánban,ha jogsit akarsz hosszabbítani a háziorvosnál kell kezdeni,ő küld el a szükséges vizsgálatokra,vérvétel,vizelet,szemvizsgálatot végez stb.ha azok megvannak ő állítja ki az alkalmasságit az okmányirodának.

Amíg pirosnak mutatott a rendszer nem kezdte el a folyamatot pedig nyilván mindenféleképpen kifizettem a hatósági árat.

tegnapelőtt 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!