Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vény nélkül tudok rá valamit...

Vény nélkül tudok rá valamit venni?

Figyelt kérdés
Ma a kislányom popsija csípett.Már máskor is volt ilyen neki.Kakilt és voltak benne cérnagiliszták.Mozgott is.Meg is ijedtem.9 éves lesz a lányom.Sovány alkatú.Most orvos sincs sajnos.Valakinek volt már így a gyermeke?Hogyan kezeltétek?

dec. 27. 23:17
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
A székletében még most először volt ilyen.
dec. 27. 23:17
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Házilag sehogy nem tudod kezelni.

Orvossal íratni kell rá gyógyszert.

dec. 27. 23:22
 3/14 anonim ***** válasza:

Cérnagilisztára csak a Vermox tbl. van - tudomásom szerint, de ez vényköteles. Amit adhatsz vény nélkül az a nyers fokhagyma (pl. vajas kenyérre rászeletelve), viszont magyar kellene, mert a kínai fokhagyma nagyon gyenge.

A cérnagiliszta fertőzés kezelése sem egyszerű, mert nagyon könnyen vissza lehet fertőződni.

Cérnagiliszta ellen ezeket lehet tenni: a körmöket rövidre vágni, körömkefével megmosni/sikálni az ujjak-körmök végét. A ruhák, ágynemű alapos mosása, vasalása magasabb hőfokon ajánlott, a fürdőszoba, mosdó, kilincsek tisztítása különösen fontos, mert gyakori a visszafertőződés a kezelés után.

Sajnos a nagytakarítást nem lehet megúszni, és célszerű mindjárt az egész családban elvégezni. Le kell húzni minden ágyneműt, össze kell szedni és fertőtlenítő mosással legalább 60, de inkább 90 Celsius-fokon ki kell mosni minden törölközőt, pizsamát, hálóinget és fehérneműt. A fertőzés forrása lehet bármilyen petéket hordozó használati tárgy, játék, élelmiszer, por, ezért ezeket is fertőtleníteni kell.

A lakás, a kéz és a körmök, valamint a használati tárgyak és ruhaneműk tisztántartása nem csak a fertőtlenítés időszakában fontos, a mindennapos megelőzés miatt is elengedhetetlen.

dec. 27. 23:28
 4/14 anonim ***** válasza:

Nekem gyerekként volt, és gyógyszert kellett szedni. Ja és eléggé fertöző, emlékszek, hogy osztálytársaknak is volt.

Vermox-ot szoktak rá adni, de vényköteles és szerintem nincs is rá nagyon más. Szóval doki mindenképp, szerintem ha ügyeletet felhívjátok vagy odamentek simán felírják hétvégén is. Ha jól tudom, minden családtagnak is be kell szedni a gyógyszert, akkor is, ha tünetmentesek, és később ismételni kell.

Használati tárgyakat (játékokat) lefertőtleníteni, ágynemű csere 60 fokon mosás, gyakori kézmosás, körömvágás rövidre!, szájába senki ne nyúlkáljon (kisebb tesó).

dec. 27. 23:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Viszont az agyneműk mindíg mosva vannak,sőt a körmei is mindíg levannak vágva.Ruháit mosás után vasalom,alsóneműit is.Esténként is mindíg más lenge ruhában alszik.Nem értem mitől jött ez neki ki,ha higéniától is lehet.
dec. 27. 23:35
 6/14 A kérdező kommentje:
Viszont,ha gyógyszert ír neki azt nemtudom hogyan fogja bevenni,lenyelni.Itt szerintem csak hétfőn lesz orvos.
dec. 27. 23:38
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekünk az ügyeletes orvos írta fel Húsvétkor (Nagypénteken). Vermoxot kapott a lányom.
dec. 28. 00:09
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Reggel betelefonálok az ügyeletre ami innen 30kmre van és hátha nem kell beutaznunk és feírja.
dec. 28. 00:18
 9/14 anonim ***** válasza:
7-es vagyok újra. Nekünk feltette felhőbe az ügyeletes orvos. A szüleimnél voltunk, így nem kellett hazamennünk sem 60 km-ről.
dec. 28. 00:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó lenne,ha nekem is feltenné felhőbe és akkor csak 5km re kellene elmennem a gyógyszertárba ami remélem,hogy nyitva lesz.Nektek milyen tüneteitek voltak?Már maskor is volt ilyen,hogy csípte a kislányom fenekét bent ugye,de a székletében még nem volt csak ma.És utána láttam is neki mikor újra csípte,hogy ott volt a fenekébe azoo a kis fehér cérnagiliszták.
dec. 28. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!