Garatmandula műtöttek! Tapasztalatok? Fájt?
19 éves lány vagyok:SÉn november 3.án bementem és 4én műtöttek dunaújvárosban!
4.én 10 után jött a műtös pasi és a saját lábomon felmentünk a műtöbe ott kaptam egy kis tabit amitől megnyugodtam kicsit, egy sorstásr csajjal elvoltunk egy kis szobában vártuk a sorunkat és egyszercsak jöttek érte aztán értem ahogy toltak be láttam h ő kész és sajnos nem volt magánál és le akart szállni az ágyró ahogy tolták ....Aztán ahogy vártunk a műtő ajtóban a műtős pasival feltette a zöld sapit a fejemre és betolt ott beleszúrták a vénámba a tűt és maszkot tett a fejemre a csaj mondta nagy levegő és a lámpát néztem és abban a pillben elaludtam! Már csak arra emlékszem hogy bent vok a szobában a pasi az ágyamra tett és magyaráztam nekik és dícsértem a műtős ápolós csajt:) akik felvittek:D
és mikor az ágyamba tettek az volt az első h felhívtam a barátom vicces mert nem emlékszem és a szüleim is:)
Aztán a tálkába csorgattam a vért de akkor már ott voltak a szülem öcsém legjobb bnőm 2 óramúlva mondta a nővér hogy igyak teát hozott be és vízben oldódó fájd.csill. és hírtelen felültem és levert a víz rosszul lettem, hány inger is elkapott:S:SA nővér fel emelte a lábam h jobb legyen , jobb lett meg kellett innom a fájd.csill teát és szőrnyűűűűű volt Z ELSŐ NYELÉS aztán 4óra körül már madártejjel próbálkoztam meg aktiviával:)
Rossz volt a nyelés
vacsira már kenyeret kaptam azt mondta ha azt meg eszem kiveszi a tűt a kezemből hogy biztos nem hányok e addig nem szabad ki venni, nekem ki vette....én már sétáltam akkor este az éjjel rossz volt csórgattam a nyálam zsepi hegy volt mellettem:) Sokat ittam alig aludtam...aztán két nap a kórházban és ma hazajöhettem, Jól gondoljátok meg ezt a dolgot:S Szörnyűűűű nekem legalábbis
most a félelem h nehogy bevérezzek:SAki8 előtte van kitartás a műtét nem vészes altatást ajánlom mindenkinek, és aki már túl esett gyógyulást még most jön a java !!!
Október 27én lettem műtve, és ma mondom azt, hogy végre nem csíp annyira kegyetlenül az étel/ital, de még fájdalom azért van, de már csak pár nap és jól leszek, remélem:)
Jó egészséget és gyors gyógyulást kívánok neked.
18/L
húú...
minél fiatalabban műtik annál gyorsabb a regeneráció
5 évesek másnap szaladgálnak 15 fölött egyre gázabb és több a kifutási idő
Na baski, engem jan. 24én műtenek...
Nekem többen inkább az érzéstelenítést ajánlották az altatás helyett, azt mondják akkor jobban gyógyul a páciens.
És nem hagyom, hogy eltántoríts a műtéttől :P
Én 23 voltam, amikor kivették a manduláimat, sajnos nem altatásban. A műtét maga nem fájt, csak sokáig tartott, és kellemetlen volt, én jobban szerettem volna átaludni azt a kb. 50 percet, amíg a torkomban nyúlkáltak :)
Hát, utána azért volt egy pár kemény nap, de mint a mellékelt ábra mutatja, túléltem :) 3 nap után hazaengedtek, kb. 10-12 nap után tudtam én is elhagyni a fájdalomcsillapítókat.
Ellenben a kórházban volt egy nagyon szellemes, részmunkaidős, nyugdíjazott nővérke, aki a műtétem napjának estéjén nem akart nekem fájdalomcsillapítót adni, mondván: "Műtét volt, kell egy kis fájdalom!" Már nem emlékszem, mit válaszoltam neki, de végül is adott :)
Én tegnap sírtam mert úgy fájt és pont a bunkó nővér volt bent nem adott fájdalom csillapítót a barátomnak mondtam h hozzon be nekem mert meg őrülök:(
És most is nagyon fáj:S
Szia, utolsó vagyok. Nem tudom, most, és abban a kórházban, ahol Te vagy, hogy van, de mikor engem műtöttek, a kórház biztosította a fájdalomcsillapítót (vízben oldódó cataflam) napi 4 alkalommal. Mikor kiengedtek, akkor pedig írtak receptet, persze otthon néhány nap után már tudtam csökkenteni, nem feltétlen napi négyszer ittam, csak amennyiszer tényleg szükségem volt rá. A végén már csak egyszer éreztem szükségét egy nap, aztán már egyszer sem.
De bunkó nővérek is vannak, én is tapasztaltam sajnos, pedig műtét után tényleg rohadtul tud fájni :(
Mondjuk az én bunkó nővérkém másba is beleszólt (minek látogat meg a barátom, bezzeg ő, amikor neki kivették a manduláit szintén felnőtt korában, nem vágyott a barátja társaságára, minek hoz nekem a barátom virágot, stb.)
Esetleg reggeli vizitnél megemlítheted a dokinak, hátha használ. És kitartás, pár nap, és elmúlik!
28/N
nekem is vízben oldódó cataflamot adtak meg írtak itthonra ha szükséges én is akkor veszek be:)
ma van 5. napom nagyon rossz jön már le....kellemetlen:S
Nekem is bejött a pasim virágot is hozott de abba nem szólt bele hála istennek:)
köszi a bíztatást....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!