Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szúr a szívem a stressztől,...

Szúr a szívem a stressztől, de nem tudom csak úgy abbahagyni a stresszt. Hogy szüntessem meg?

Figyelt kérdés
Kb ilyen érzés lehet infarktust kapni, legalábbis ilyennek képzelem. Tegnap egész éjszaka nem tudtam elaludni, egészen ma hajnal ötig forgolódtam, agyaltam, szorongtam. Egy olyan dologról van szó, amit azt hiszem nem tudok megbeszélni senkivel és én magam sem igazán találom rá a megoldást elég hosszú ideje. Nyugtalanít, na. Ez a szívszúrás új keletű dolog, de rém ijesztő.

dec. 5. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp el kéne menned orvoshoz, mielőtt infarktust kapsz. Azt esetleg le tudnád írni, hogy mi nyomaszt hosszú ideje és mire nem találod rá a megoldást?
dec. 5. 23:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez az agyalás..gond terhek stb nálam is így este jönnek rám.

Néha el szívok pár jointot akkor picit jobb (de már úgysem nagyon) akkor szoktam valami erősebbre váltani de semmi értelme amúgy.

Kapcsold ki a telefonod hallgass zenét. Csak olyan emberrel beszélj akivel lehet is komoly témákról. Vigyázz mit vállalsz fel az életedre nézve bármiről is legyen szó. A nyugalom a legdrágább dolog a földön és az egészség

dec. 5. 23:50
 3/6 anonim ***** válasza:
A sport jó hatással van az erek tisztántartása szempontjából és amíg edzel, addig a figyelmed is elterelheted a problémáidról, tehát addig sem stresszelsz annyira. (Egy könnyed ~ 1 órás bemelegítés, kocogás, nyújtás is sokat segíthet az érrendszeri eredetű betegségek megelőzésében.)
dec. 6. 01:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindhármótoknak! Kapunyitási pániknak nevezném, de nagyon sokrétű, mert nemcsak az életkezdéshez és felnőtté váláshoz kapcsolódik, hanem alacsony önértékeléshez is, ami miatt kockázatkerülő vagyok és olyan helyzetekben vetem meg a lábam, amikben nem érzem jól magam, zsigerileg érzem, hogy nem nekem valók, de nem merek változtatni, mert a változás ismeretlen és rémisztő, ráadásul nem tudom kontrollálni se, ami pedig külön frusztrál. A stressz miatt egyébként a herpesz is kijött rajtam életemben először, amit fel se ismertem, hogy micsoda, ezért orvoshoz fordultam, aki felvilágosított, hogy mi is ez, majd szakavatottként azt az egyszerű, de megfoghatatlan tanácsot adta, hogy ne stresszeljek… köszi.
dec. 6. 01:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Konkrét stressz ellen a legjobb ha valami elvonja a figyelmedet, talán a legjobb ezek közül a sport, de egyéb aktivitások is működhetnek amik lefárasztanak agyilag.

De ha ennyire komoly fizikai tünetei vannak akkor egy pszichológust felkeresnék, mégha elég költséges is.

dec. 6. 02:42
 6/6 anonim ***** válasza:

A háziorvossal beszélj mert a szervi okokat mindenképp ki kell zárni.

A stressz kezelésében nekem a megoldhatatlan problémáknál sokat segít ha írásban is felvázolom magamnak a helyzetet, hogy ez van, ezeket fogom megpróbálni, nem biztos hogy megoldódik de ennyit tudok tenni. A vilgos terv segít, akkor is ha nincs 100%-os megoldás.

Pár éve ajánlotta itt valaki a Heathy Gamer YouTube csatornát, az nekem nagyon bevált. Van benne egy kis keleti humbug, de nagyon sok a megalapozott tudományos eredetű tanács. Plusz ahogy a fickó beszél, már önmagában hallgatni stresszoldó hatású. Vannak interjúk is, nekem abban segítettek hogy ugyanazzal az elfogadó, higgadt és konstruktív hozzáállással nézzem magamat ha valami probléma van, mint amit ott látok.

dec. 6. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!