Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Minden este megáll a légzésem...

Minden este megáll a légzésem egy pillanatra, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Minden egyes este megtörténik. Mindig olyankor, amikor már elszenderednék, nem alszom mélyen, felébredek, és akkor van ez.

Nem álmomban történik, nem apnoe. Már ébren vagyok, csak ilyenkor egy nagyobbat kell erőltetve sóhajtanom.

Tegnap viszont akárhogy erőltettem, nem tudtam levegőt venni. A szemem nemcsak nyitva volt már, hanem rémülten néztem magam elé, és mivel nem, nem és nem tudtam belélegezni, hirtelen felültem az ágyban, de még akkor is felületesen, nagyon nehezen jött egy pici levegő. Azon voltam, hogy a következő az lesz, hogy fel is pattanok, de levegő híján már az erőm utolsó tartalékait használtam.

És nem fulladás volt, hogy a levegőnek akadálya legyen, mert nem volt semmi akadálya.

Itt konkrétan a légzőreflex állt le. Nem indult el a belégzés. Akarattal erőltettem, hogy vegyek levegőt. Tudtam, hogy néhány másodpercem van erre, vagy vége. És nem először fordul elő, ez már a harmadik eset szeptember óta.

(Nem dohányzom, soha nem dohányoztam.)

39/N

dec. 5. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel fűtesz? Nem lehet szénmonoxid a lakásban?
dec. 5. 21:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Gázkonvektor mellett alszom. Attól lehet ilyen?
dec. 5. 21:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy ébren vagy? Nem lehetséges, hogy egy alvási paralízis?

Az is tulajdonképpen akkor történik amikor úgy érzed már ébren vagy. Én rémeket szoktam látni mikor ilyenem van és tulajdonképpen meg vagyok győződve, hogy ébren vagyok, csak látom, hogy valami elsuhan a szobámban, majd rá 2 másopdercre kb fel is szoktam ténylegesen ébredni.

Nagyon ijesztő tud lenni.

dec. 5. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Telefon nem köti meg az oxigént?
dec. 6. 10:53
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Légzőreflex nem áll le,ha igen, akkor annyi. De beidegződési zavar lehet.
dec. 6. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Odaér a gégéhez a lágyszájpadlás,és elzárja a levegő útját a gégébe. A torok összegörcsöl,és hiába szívnád a levegőt be,nem megy.

Évtizedek óta így vagyok. Néha olyan erős a görcs,hogy kirohanok az erkélyre is levegőért,a férjemet halálra rémisztve.

dec. 7. 00:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is szokott hasonló lenni. Nem tudom mitől lehet.
dec. 8. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!