Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szorongás okozhat zsibbadást...

Szorongás okozhat zsibbadást és heves szívdobogást? (Több lent)

Figyelt kérdés

Nemrég egyik napról a másikra elvesztettük az egyik kollégánkat. Sajnos nagyon hirtelen hunyt el. A felesége még közvetlenebb kollégám. Borzasztó látni a fájdalmát, hogy egyedul maradt a gyerekekkel. Azóta a munkahelyen mindenki erről beszél és már nem bírom.

Azóta nehéznek érzem a szívem és folyamatosan érzem, hallom a dobogását. Nem kellemes érzés. Ez mitől lehet? Mit tehetnék ellene? És a félelem folyamatosan bennen van hogy infarktusom lesz vagy valami hasonló. A cicimben néha zsibbadást érzek. Éjszakánként nem tudok aludni. Hozzá kell tenni én szetintem kissé hipohonder vagyok és évente eleg sok vizsgálatra elmegyek. Pl a pulzusom amúgy is magas sokszor. Ezzel voltam már kardiológusnal kb fél éve. Volt ultrahang és ekg ott azt mondták synus tachikardia és mivel fiatal nagyon vékony nő vagyok ez előfordulhat. Korábban szedtem rá gyógyszert de kb 2 hét után rosszul voltam tőle. A sportot ajánlották igazából.

Most mi lehet ez az érzés a szívemnél? Neha hányingerem is van és aludni se tudok nagyon. Mit gondol? A héten zsibbadt a jobb lábam ezert egy doppler ultrahangra is elmentem a tegnapi napon. Ott azt mondták hibátlan az érrendszerrem. Aztan lassan már múlik a zsibbadás, de most néha a karomban erzem. Szó szerint olyan mintha egy mászás súly lenne a szívemen vagy a mellkasom bal oldalán. Mit tegyek? Mitől van ez?

ma 09:58
 1/5 anonim ***** válasza:

A gyors szívverés nem tud infarktust okozni hanem ha valakinek infarktusa van annak a tünete a gyors szívverés

Mondjuk sport közben sokszor elérem a maximum pulzusom és látod semmi bajom

Ha az érrendszerednek semmi baja akkor kizárt dolog az infarktus, fiatalon amúgy sem gyakori és az első nem szokott halálos lenni

A mentalis problémáddal menj vissza a pszichiáterhez és ha rosszul érzed magad egy adott gyógyszerrel akkor kérsz másikat vagy módosítjátok az adagot, végig kell csinálni a kezelést hogy megtaláljátok a megfelelő gyógyszert a szorongásodra

ma 10:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Gyógyszert a szapora pulzusra szedtem és annyira levitte a vérnyomásom amivel ugye nem volt bajom hogy majdnem elájultam. Ezért hagyatták abba velem.
ma 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát menj el egy pszichiáterhez akkor és beszéld meg vele a félelmeid
ma 10:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Szorongás egyik legtipikusabb tünete a magas pulzus. Nem akarok hülyeséget írni, de gondolom eléggé megviselt, és te is félsz, hogy veled is meg fog történni ez. Ha nem jól gondolom akkor bocsánat. Ezen én is átmentem, mikor egy váratlan haláleset történt tavaly. Kialakult nálam is a szorongás, ami miatt állandó gyomorgörcs, nehézlégzés, szapora pulzusom volt.

Azt nem tudom, hogy zsibbadást okozhat-e, de ha ez nemrég kezdődött akkor lehet a szorongáshoz kötni.

ma 10:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Hasi légzés megtanulása és rendszeres alkalmazása, valamint gyakori vízivás.
ma 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!