Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Botulizmust lehet kapni...

Botulizmust lehet kapni 1napig kint felejtett májastól?este dobtam ki a kukába, sajnos a kutya kiborította es megette, hurcolászta magával.Jelent veszélyt valakire?Ágyra is feljár, egész nap nem voltunk itthon a zacskót tisztára nyalta. Kutyára,ránk?

Figyelt kérdés
tegnap 20:35
 1/4 anonim válasza:
77%

Ha a házikedvenc kategóriában tetted volna fel a kérdést, már gyilkossággal vádolnának.😀 Mivel ügyes voltál és itt tetted fel: A kutya részben dögevő, akkor sem lenne baja tőle ha egy hónap múlva ette volna meg a májasodat.

Rátok pedig ugyan milyen veszély leselkedne? Májas elfogyott, üres zacskót kutya nem bírja meggyújtani, nem lesz lakástűz.

tegnap 20:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Botulizmust nem megromlott kajától lehet kapni, ami fertőző, abban frissen is benne van, a hőkezelés pusztítja, nem a hűtés.

A kutyának más az emésztése, mint nekünk, a romlott kaját is bírja, (max. kicsit megy tőle a hasa, akkor nyilván alaposan kell takarítani utána).

tegnap 21:09
 3/4 anonim ***** válasza:
A botulizmust a nyers disznóhústól lehet elkapni, de ma már - szerencsére - ritka, mint a fehér holló. Ezek a kenőmájasok pedig pluszban kellően elő is vannak hőkezelve.
tegnap 21:11
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Direkt nem kutyás oldalon tettem fel. Nagyon jó dolga van a kutyámnak, megvan mindene, minőségi kajákat eszik, deee kutya. Csöppet hiperaktív es ma délben nem tudtam lemozgatni. És igen, elfelejtetten a kukát kivinni....alig volt benne valami, de épp elég volt neki...

Igazából olvastam, hogy par eve egy pasi majdnem meghalt, mert romlott májast evett.( lejártat hűtőből) Innen indult az aggodalman..kutyáért is..es ugye ki tudja mit nyalt meg utána meg egyaltalan hol ette. Barmelyik szobába, agyra betud menni. Lehet felvitte. Nekünk meg van allandoan szájába nyulkálo kicsi gyerek. Túl tudom gondolni a dolgokat tudom....

tegnap 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!