A fokhagyma kúrához muszáj préselni a foghagymát, vagy elég, ha apróra vágom?
Mi a celod ezzel a kuraval?
Nagyon jo vertisztio receptek vannak, de akkor apritani kellene, En szemely szerint pl. kloffoloval apritom, de ez fugg a mennyisegtol is, Nalam sok hagyma szukseges.
Ezt fogom megcsinálni:
Fokhagyma tinktúra
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:
1. nap: reggel - 1 csepp, délben - 2 csepp, este - 3 csepp
2. nap: reggel - 4 csepp, délben - 5 csepp, este - 6 csepp
3. nap: reggel - 7 csepp, délben - 8 csepp, este - 9 csepp
4. nap: reggel - 10 csepp, délben - 11 csepp, este - 12 csepp
5. nap: reggel - 13 csepp, délben - 14 csepp, este - 15 csepp
6. nap: reggel - 15 csepp, délben - 14 csepp, este - 13 csepp
7. nap: reggel - 12 csepp, délben - 11 csepp, este - 10 csepp
8. nap: reggel - 9 csepp, délben - 8 csepp, este - 7 csepp
9. nap: reggel - 6 csepp, délben - 5 csepp, este - 4 csepp
10. nap: reggel - 3 csepp, délben - 2 csepp, este - 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Hét évig nem kell megismételni a kúrát olyan hatással tisztítja ki az érrendszert.
Vertisztitas!
6 fej f.hagyma + 1 kg akacmez. Ezt szoktam kloffoloval, s aztan belerakom a mezbe, amit 1 honapig kell erlelni es az erlelesi ido utan, naponta 1 ev.kanallal kell elfogyasztani lehetoseg ehgyomorra.
A Te receptedet egy canadai orvos ismerosomtol ismerem, de amitota az En receptemet megismerte, azota ezt vegzi el, evente 1-er.
A masik recept:
1 dcl. citromle
1 dcl. ginger
1 dcl. fokhagyma
l dcl. alma ecet, ezeket osszekell keverni es 1/2 orat fozni.
Aztan 1/2 kg akacmezbe belekeverni. Ebbol aztan naponta fogyasztani ehgyomorra 1 evekanallal.
Ezeket csak leirtam, s talan ha kedved lesz egyszer, akkor kiprobalhatod.
Azt azert elmondanam, hogy valoban gyogyito hatassal bir, mivel az elso receptemmel, mar a koszoru er elzarodasat is sikerult "kitisztitani", es igy megusztuk a mutetet, s azota evente megcsinalok 1 uveggel es elfogyasztjuk, mivel
megelozod a betegseget, tehat nem art tisztitast vegezni evente.
Kozben lehet meg csalan teat fogyasztani, mivel azis nagyon jo tisztito hatassal bir.
A Te recepted, s az En masodik receptem eleg eros, tehat a paromnak pl. elso napon hanyingere volt, es emelygett!
Az orvos ismerosom is tul erosnek erezte, mivel az osszetevok tul erosek, es elkepzelheto, hogy marni fogjak a gyomrot, tehat nem mindenki kepes ezt fogyasztani.
De kivanom, hogy most igy, hogy tobb recepted van probalkozz es talald meg a Neked megfelelot.
Meg azt ajanlanam, hogy kevesebb mennyiseget keszits, hogy eloszor cssak kiprobald azt, hogy birod-e!
Az En utolso receptemet most keszitettem el, s itt all, mivel a parom nem birja fogyasztani pl., ezert erdemes kisebb adaggal probalkozni eleinte.
Sok sikert!
Bevallom, hogy a gyermekeknel meg nem probaltam, de most akarom kiprobalni, mivel a kisunokam eleg sokszor nathas, es ugye a fokhagymas meznek nem csak tisztito hatasa van, de lehet betegseg megelozo is, mivel a gyulladasgatlo hatasa ott van.
A kicsinek ugy gondoltam, hogy napi 3x1 kaves kanallal adok, de mar nagyobb korban lehet napi 3x1 teas kanallal adni, ugyanis nem eros a mezzel egyutt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!