Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csatolom az MR leletem,...

Csatolom az MR leletem, szerintetek ezzel érdemes lenne elinditani a megváltozott munkaképességet?

Figyelt kérdés

A lumbalis lordosis íve megtartott. A lumbalis gerincen balra convex scoliosis van. A

kisízületekben kp. fokú arthrosisos jelek vannak.

A lumbalis csigolyatestek magassága megtartott, peremeik spondylosisos jelleggel megnyúltak.

Az L.IV.-V. magasságban az intervertebralis discus környezetében a csontok területén Modic II.

típusú degeneratio van.

A conus medullaris az L.II. csigolya felső zárólemezének magasságában végződik, kiterjedése

átlagos, területén körülírt kóros jeleltérés nem látszik.

Az alsó szakaszon az intervertebralis discusok jelmenete a T2 méréseken csökkent, ez

degeneratiora jellemző.

Az L.III./IV. discus területén dorsalisan széles alapon durazsákon benyomatot okozó

előboltosulás látszik, melynek centrumában anulus fibrosus szakadásra utaló magas T2 jeladás

van.

Az L.IV./V. discus területén dorsalisan a középvonaltól jobbra körülírtabb előboltosulás látszik,

mely distal felé követhető a lateralis recessusba terjed, axiális átmérői 15 illetve 12 mm, a jobb

oldali eredő eredő és kilépő gyököt is komprimálja, a canalis spinálist jobbról szűkíti.

Az L.V./S.I. discus területén dorsalisan széles alapú bal oldali dominanciájú előboltosulás látszik.

A canalis spinális itt is szűkített. Az osteophyta-discus komplexus a neuroforameneket szűkíti a

kilépő gyököket modellálja.

A canalis sacralis normális tágasságú. A sacrum területén pathologiás lágyrészeltérés nem

látszik. A sacralis gyökkilépések szabadok.

Vélemény :

Discopathia et scoliosis et spondylarthrosis lumbalis.

ma 12:16
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Ezzel? Van baj bőven, látom, de meg se próbáld. Majd minden második ember ezzel él.
ma 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Mindezek mellé még szerezzél be vagy 10 darab kórházi zárójelentést különböző helyreállítási és korrekciós műtétekről, és kis szerencsével a 3.-4. nekifutásra kaphatsz egy 50%-os leszázalékolást.
ma 12:28
 3/5 anonim ***** válasza:
80%
Inkább gyógytornát keress. Bizonyos kor fölött kb. mindenkinek szarakodik a háta, meg a dereka.
ma 12:30
 4/5 anonim ***** válasza:
A kérdező azt hiszi hogy a meg változott munkaképeséget csak úgy ingyen osztogatják! Én aki születésem óta mozgássérült vagyok. És ezt vagy 2 tucat orvosi lelettel is tudom bizonyitani! Igy is csak 53%-ot kaptam. Hiába vagyok kerekes székes. Rokkantsági nyugdíjat vagy rokkatsági járadékra az 53%-al nem vagyok jogosult! Írom ezt úgy hogy kerekes székes mozgássérült vagyok. 3-asnak! Plusz gerinc ferdülésem van és csont meszesedésem van amire Tramadot szedek. Napi 3 X 1 tarmadolt szedek. És még mindig csak 53%-os egészségkárosodást állapítottak meg. Nyugdij vagy járadék nukú.
ma 12:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy ingyen osztogatják. Normális kérdést tettem fel, normális hangnembe válaszolj!

Az mr óta túl vagyok a műtéten, amitől ben lett jobb.

ma 13:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!