Csatolom az MR leletem, szerintetek ezzel érdemes lenne elinditani a megváltozott munkaképességet?
A lumbalis lordosis íve megtartott. A lumbalis gerincen balra convex scoliosis van. A
kisízületekben kp. fokú arthrosisos jelek vannak.
A lumbalis csigolyatestek magassága megtartott, peremeik spondylosisos jelleggel megnyúltak.
Az L.IV.-V. magasságban az intervertebralis discus környezetében a csontok területén Modic II.
típusú degeneratio van.
A conus medullaris az L.II. csigolya felső zárólemezének magasságában végződik, kiterjedése
átlagos, területén körülírt kóros jeleltérés nem látszik.
Az alsó szakaszon az intervertebralis discusok jelmenete a T2 méréseken csökkent, ez
degeneratiora jellemző.
Az L.III./IV. discus területén dorsalisan széles alapon durazsákon benyomatot okozó
előboltosulás látszik, melynek centrumában anulus fibrosus szakadásra utaló magas T2 jeladás
van.
Az L.IV./V. discus területén dorsalisan a középvonaltól jobbra körülírtabb előboltosulás látszik,
mely distal felé követhető a lateralis recessusba terjed, axiális átmérői 15 illetve 12 mm, a jobb
oldali eredő eredő és kilépő gyököt is komprimálja, a canalis spinálist jobbról szűkíti.
Az L.V./S.I. discus területén dorsalisan széles alapú bal oldali dominanciájú előboltosulás látszik.
A canalis spinális itt is szűkített. Az osteophyta-discus komplexus a neuroforameneket szűkíti a
kilépő gyököket modellálja.
A canalis sacralis normális tágasságú. A sacrum területén pathologiás lágyrészeltérés nem
látszik. A sacralis gyökkilépések szabadok.
Vélemény :
Discopathia et scoliosis et spondylarthrosis lumbalis.
Nem hiszem, hogy ingyen osztogatják. Normális kérdést tettem fel, normális hangnembe válaszolj!
Az mr óta túl vagyok a műtéten, amitől ben lett jobb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!