Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezek alapján én mennyit alszom?

Ezek alapján én mennyit alszom?

Figyelt kérdés

Mikor megkérdezik, hány órát aludtam, nem igazán tudom, mit mondjak. Lefekszek 23 kor és 10 óra pihenést adok magamnak, de ebből a tényleges alvás sokkal kevesebb. 9 kor kelek.

Ez így néz ki átlagban:

23 kor lefekszek

1:00-kor elalszok

4:34-kor felébredek

5:05-ig visszaalszok

6:35-kor felébredek

7:05-ig visszaalszok

8:32-kor felébredek, pihengetek még és 9kor felkelek.

Ezek alapján összeadva kb 6.5 órát aludtam ténylegesen az éjszaka, viszont nem egyhuzamban, mert 3.5 órás, 1-1,5 órás szakaszok voltak.

Egyik nap így aludtam:

2 kor lefekudtem

5 kor elaludtam.

6:24 kor felébredtem

7 ig visszaaludtam

8:12 kor felébredtem

8:45 ig visszaaludtam

9:45 kor felébredtem

10:15-ig visszaaludtam

11:14 kor felébredtem, már nem aludtam vissza

13 kor felkeltem

Összeadva összesen kb 4.5 órát aludtam, de szintén szakaszokban.

Tehát az összeadott órák száma számít vagy az, hogy egyhuzamban mennyit alszunk? Nem kell pisilnom, nincs melegem, nincs zaj, egyszerűen gyakran felébredek a semmire.

nov. 17. 18:55
 1/6 anonim ***** válasza:
62%
ezt a matematika rovatban kellett volna beraknod nem gondolod ?
nov. 17. 19:08
 2/6 A kérdező kommentje:
nem gondolom
nov. 17. 19:10
 3/6 A kérdező kommentje:

van, aki azt mondja, az összeadott órák száma a lényeg, van, aki szerint az egyhuzamban aludt órák száma.

Én meg nem tudom, de 6 hónapja alszok így és kipihent vagyok mindig. Csak zavar, hogy mindig felébredek.

nov. 17. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Az összeadott órák de a mélyalvás is, amit házilag félig-meddig lehet mérni csak. Nagyon darabolt alvásnál mélyből nem lesz elég. Ha kipihent vagy, valószínűleg nincs gond. Nekem a kétóránkénti ébredés nem gond, óránkénti mellett már nem pihenem ki magam (éjjeli szoptatás tapasztalat).
nov. 18. 00:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is kipihentnek érzem magam ha megvan az összeadott órákból a 6-8 óra. Néha egyben alszom, néha részletekben, és nem nagyon változik hogy mikor vagyok kipihentebb. Mondjuk egyben azért jobb, ha úgy sikerül.
nov. 18. 05:52
 6/6 A kérdező kommentje:
én is így érzem, mint ti. Kipihent vagyok, ha darabokban is, de megvan legalább 4-5 óra. Illetve én is megfigyeltem, hogy ha óránként felébredek, az nem elég, de a 2 óránkéntivel már nincs gond. Akkor az összeadott órákat fogom alapul venni. Köszönöm a segítséget!
nov. 19. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!