Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bevett 2 szem Valeriana Night...

Bevett 2 szem Valeriana Night Fortet és ivott rá egy sört. Lehet baja?

Figyelt kérdés

Kedvesem nagyon rosszul alszik az elmúlt hetekben. Vettem neki Valerianat, de az elmúlt 2 napban nem igazán hatott. Éjszaka mocorog, izzad, felriad tobbszor is.

Azt olvastam, hogy alkohollal “jobban hat”, így javasoltam neki, hogy igyon meg egy sört is.

Most kidőlt. Nem rúgott be, egyszerűen elálmosodott 5 perc alatt. Megijedtem és hibásnak érzem magam.

Ugye nem lesz baja? Ez a Night, tehát ebben dupla hatóanyag van, és ebből is 2 szemet vett be (annyi van a dobozra írva).

nov. 7. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baja.
nov. 7. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
Nem kellene sört inni rá. Figyeld majd, hogy rendesen lélegzik-e.
nov. 7. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy gyógynövény mix, semmi baja sem lesz. Nekem semmit sem ért. Xanaxra iszom, de még úgy is nehéz aludni. Ezt nem javaslom senkinek, csak megemlítettem, hogy ne aggódj miatta.
nov. 7. 20:59
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Az a gyógynövény altató hatású. 4-szeres adagra sört ivott, ami fokozza a hatását. Szóval figyelj rá, biztos, ami biztos.

Elhiszem, hogy vannak akik hozzászoktak a gyógyszerekhez+iváshoz, de aki nem, annak ez nagyon sok lehet.

nov. 7. 21:07
 5/8 anonim ***** válasza:

4. Milyen négyszeres adagról beszélsz? 😅

Ember, ez nem gyógyszer, hanem kb. placebo cukorka kategória, egy sör meg kemény 4% alkoholtartalommal bír. Ez a kettő így együtt konkrétan 0 veszélyességi faktort jelent.

nov. 7. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:

5# Neked lehet, hogy meg sem kottyan, mert erősekhez vagy szokva, de aki nincs nyugtatókhoz szokva, annak igenis hatásos.

A kérdező írja " ebben dupla hatóanyag van, és ebből is 2 szemet vett be" . A dupla, az kétszerest jelent, abból vett be 2-t, 2x2=4.

Én a sima, egyszeres adagtól is végig alszom az éjszakát, de nem szedem rendszeresen, csak alkalmanként.

nov. 7. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem igaz, hogy a Valeriana placebó lenne, de azért távolról sem egy Xanax. Nem lesz ettől semmi baja.
nov. 7. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Jaj, na akkor tisztázzuk;

A valeriána gyógynövény, konkrétan macskagyökér-kivonat. Lehet fokozottabb hatása egy sörrel bevéve, de semmi végzetes nem fog történni. Még benzodazepinek+alkohol együttes fogyasztása is nagyon ritka esetben okoz végzetes kimenetelt. Persze, önmagukban is légzésdepressziót okozhatnak, de ahhoz bivaly adag kell. Mondjuk egy doboz 100 szemes már kórházba vezet, de túl szokták élni. A toxikológián naponta sok ilyen esettel találkoznak, általában másnap mehetnek haza az "elkövetők".

Ami valóban veszélyes ilyen szempontból, azok a barbiturátok voltak, de már nincsenek is forgalomban, egy-két kivételtől eltekintve (epilepszia ellen).

nov. 7. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!