Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A gondosórában van helymeghatá...

A gondosórában van helymeghatározó?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ha a betegnek csak annyi ereje van, hogy megnyomja a gombot, de már beszélni nem tud, vagy màr elàjul, akkor a diszpécser látja, hogy az illető az adott pillanatban hol tartózkodik?

(Anyukámnak akarnék igényelni óràt, de eddig ellenkezett, hogy neki nem kell. Tény, hogy nem tart még ott, hogy annyira kelljen neki, de én még úgy vagyok vele, bármi történik, egy plusz segítség, amihez lehet kapni... Nem ismerem én sem, csak hallomásból az órát, és ezért bármi tapasztalatot, tanácsot szívesen olvasok, ha írtok. Viszont a fenti kérdés kifejezetten érdekel.)

ma 08:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha annyi ereje sincs, hogy megnyomja a gombot és elájul akkor is jelez a készülék.

"A készülék – amelyet csuklón vagy nyakban lehet viselni – víz- és ütésálló, erősebb ütést vagy esést érzékelve automatikusan jelzést ad a diszpécserszolgálatnak, akkor is, ha valaki elájul és a földre zuhan – ilyen esetben, ha nem reagál a használó, azonnal értesítik a mentőszolgálatot –, ezért zuhanyzás, fürdés alatt is érdemes viselni, mert ilyenkor sok baleset szokott történni."

Azért nem olyan nagy dolog a szolgáltató honlapján tájékozódni.

ma 08:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem van olyan ismerősöm - 85 éves -, akinek a lánya megrendelte és a bácsi hordja is. Mesélte, hogy ha csak nekikoccan valaminek az óra, már hívják is, hogy minden rendben van-e. Eddig még vissza tudott jelezni, hogy igen, ez és ezt történt. De ha nem tudna, 2 helyre is le van adva a címe; őket riasztják elsődlegesen - asszem, de ez nem biztos -, és eztán (vagy ezzel párhuzamosan) indul a segítségnyújtás.
ma 08:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Van. Térerő kell hozzá, így pincében, külterületen nem biztos, hogy tud jelezni.
ma 09:07
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Van igen. Ha akármi miatt jelez a készülék (akkor is, ha csak lemerül), akkor kapcsolatba akarnak lépni a viselőjével, ha nem sikerül, akkor az előre leadott kapcsolattartót értesítik, hogy volt egy vészhívás vagy jelzés.
ma 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!