Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Epilepsziás esetben van erre...

Epilepsziás esetben van erre esély szexualitás közben?

Figyelt kérdés
Van esély arra hogy egy epilepsziás roham során orális szex közben leharapja a péniszt az epilepsziás hölgy partner, vagy esetleg éjszakai összebújáskor lerúgja a vesémet?

okt. 25. 02:13
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Van, úgyhogy inkább csak férfi partnereket szedj fel.
okt. 25. 03:26
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Röviden:

Igen.

Hosszabban:

Nekem anno GM rohamaim voltak, vagyis az a fajta epilepsziás roham, ahogyan az emberek általában elképzelnek egy epilepsziás rohamot - tehát képszakadás, eszméletvesztés, enyhe szájhabzás, görcsös rángatózás, és bizony a nyelvemet is minden alkalommal alaposan "megrágcsáltam" öntudatlan állapotomban.

Ha a hölgy partnerednek is "harapós" GM rohamai vannak, és épp a szájában vagy, amikor berohamozik, és nem kapcsolsz időben, akkor búcsút inthetsz a krákenednek.

Ha epilepsziás partnered van, akkor kérdezz rá, hogy nála hogyan zajlik egy roham, és hogy volt-e már, hogy elharapta a nyelvét. Már csak azért is érdemes erre rákérdezni, mert ha nemcsak szexpartner, hanem együtt is éltek (vagy legalábbis tervben van), akkor nem árt tudni, hogy hogyan zajlik a rohama, mit kell csinálni vele olyankor, stb. Sokféle epilepszia létezik sokféle kiváltó okkal, és simán előfordulhat, hogy valakinél a fokozott izgalmi állapot is kiválthat egy rohamot - vagy már fennáll egy fő kiváltó ok, pl. tartós stresszes élethelyzet, csak még éppen nem érte el azt a szintet h rohamot produkáljon, és éppen csak egy fokozott izgalmi állapot kell ahhoz, hogy jöjjön a roham.

Nekem pont így történt kb 13 éve - tartós stresszes élethelyzetben voltam már pár hónapja, és épp benne voltam az exemben, amikor berohamoztam :D

okt. 25. 03:45
 3/9 A kérdező kommentje:

2#

Köszi a részletes választ!

De te sem haraptad le a nyelved,hanem "csak" megharaptad, azért ahhoz hogy szó szerint leharapja nagyon nagy harapás kell nem?

És mi a helyzet a rugdosással?Attól nem kell tartanom hogy lerúgja a belső szerveim éjsza?:D

okt. 25. 15:27
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
De akinek rohama van, abba az állapotba előtte még 0,7 mp-es átmenet sincs a normál állapotból? Mert ha van, akkor kiveszi, tudván, hogy baj lehet belőle.
okt. 25. 19:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 ne úgy képzeld el a rohamot, hogy azonnal elkezd a személy rángatózni... nekem például roham előtt hangos hörgős hang hadja el a számat. Volt hogy kiabáltam is. Szóval mire a rugdolózás elkezdődne, te már ébren lennél. Nekem jó pár rohamom volt már a feleségem mellett, de sosem sérült meg.

Nos ami a nyelvharapdálást illeti, ha éppen a nyelv a fog közzé kerül, akkor biztos leharapja a személy. Nekem már volt konkrétan, hogy a számba az arcomból szép kis darabot kiharaptam. Ezt úgy képzeld el, hogy egy darab csüngő rész volt belül az arcomon, amit sem letépni nem tudtam, mert elég nagy volt, sem vissza rakni, mert vissza lecsüngött. De végül sok szenvedés után valahogy vissza forrt a helyére. Szóval a a szerszámod épp egy ember szájába lenne akonek GM rohamja van, akkor biztos lehetsz a maradandó károsodásba. Ha nem is harapja le, de kárt tesz benne és nem kicsit. És amit még fontos tudni, hogy a roham alatt nem ki be nyitogatja az ember a száját, csak szimplán zárva van, és az állkapocs 'remegő és ez okozza a kis harapásokat. Kb olyan mint amikor evés közben elharapod a nyelved.

okt. 25. 22:39
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
Orvost kellene erről megkérdezni, nem egymást ijesztgetni.
okt. 27. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

#2-es vagyok.

Nem haraptam le a nyelvem, csak minden alkalommal úgy megharaptam, hogy 2-3 hétig alig bírtam enni, annyira fájt. De ez nyilván mindenkinél más és más.

Ezeket javaslom olvasásra, ha jobban érdekelnek a nyelvharapdálással kapcsolatos számok és százalékok:

[link]

[link]

[link]

Angoltudás szükséges, bár Google Translate és/vagy ChatGPT sokat segít benne, ha nem vagy jó angolból.

Nekem egyébként csak egyetlen egyszer volt előjele egy rohamnak, az egyik első rohamomnál, ekkor a fejem elkezdett a roham előtt pár perccel magától balra fordulni, mire én kézzel visszafordítottam, de akkor is görcsösen fordult balra magától. Pár percre abbamaradt ez a dolog, aztán még egyszer elfordult, onnantól pedig képszakadás. Neurológusnál rákérdeztem erre, és azt mondta, hogy sokaknál vannak ilyen előjelek, de nem mindenkinél - nálam például nem voltak, azt az egy alkalmat leszámítva.

Nem vagyunk egyformák. Sokféle roham van, más-más gyakorisággal, más-más lefolyással, ez nagyon egyénfüggő - és az én példámból is azt tudom leszűrni, hogy ez nem konstans, bármikor változhat sok minden függvényében. Az együtt alvásnál bekövetkező rohamra is ugyanez vonatkozik. Függ attól, hogy milyen a partnered rohamának a lefolyása, de attól is, hogy pl. mennyire alszotok közel egymáshoz.

Még egyszer csak azt tudom javasolni, hogy beszélj a hölggyel, kérdezd meg tőle, hogyan zajlik nála egy roham, milyen a lefolyása, gyakorisága, van-e nyelvharapás, stb.

#6-os: Nem ijesztgetjük egymást, hanem a saját tapasztalatainkkal próbálunk segíteni a kérdezőnek. Még ha ez ijesztően is hangzik egy külső személy számára, ezek a puszta tények. És ki más tudna erről hitelesebb élménybeszámolót tartani, mint az, aki ilyen betegséggel él? Ami az orvos illeti - annyira sokrétű ez a betegség, hogy a kérdezőnek is csak annyit tudna javasolni az orvos, hogy a konkrét hölgyet kérdezze meg az epilepsziájáról, és a hölgy partner által elmondottak alapján döntsön, hogy akar-e vele orális szexet folytatni és akar-e vele együtt aludni, vagy sem. Ha a hölgy orvosát kérdezi meg, abban már lenne ráció, de ennyi erővel egyszerűbb magát a hölgyet megkérdezni.

okt. 28. 05:46
 8/9 anonim ***** válasza:
88%
#6 Mire ilyen kérdéssel orvoshoz fordulni? Ez sajnos epilepszia esetén egyértelmű. Főleg meg ha a válaszoló valóban epilepsziás mint én is, akkor tisztában van vele hogyan is zajlik le egy roham... #5-ös vagyok...
okt. 28. 07:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a betegségben érintettek részletes beszámolóját, és segítségét, közelebb kerültem a megértéshez!
okt. 28. 16:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!