Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ilyen embert hogy lehet még...

Ilyen embert hogy lehet még foglalkoztatni?

Figyelt kérdés

A szegedi nőgyógyászati ambulancián voltam nem régiben, volt egy két panaszom, az most lényegtelen. Egy egészen normális orvost fogtam ki, rosszabbra számítottam. Rákerestem az interneten, kiderült, hogy jó pár évvel ezelőtt lecsukták három évre, mert egy nő az ő gondatlanságából halt meg. Egészségügyi kaparást hajtott rajta végre, felsértette a méhfalát és még a vékonybelét is. A nő többször jelezte, hogy rosszul érzi magát, de az orvos telefonon elintézte annyival, hogy nincsen baj, majd holnap megnézi.

Először is ez miért csak három év?

Másodszor meg ilyen orvost hogy a p*csába lehet még foglalkoztatni?

okt. 18. 13:21
 1/9 A kérdező kommentje:
Valamint azt kihagytam, hogy ezt teljesen eltitkolta a felettetesi elől, egyik orvos hasfeltáró műtétet javasolt, de ez a doktor nem csinálta meg, teljesen eltusolta az egészet.
okt. 18. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem igazságszolgáltatás van itt, max. jogszolgáltatás vagy az se. Az orvosnak (pláne egy nőgyógyásznak) valószínűleg telik jó ügyvédre, az áldozatok családjának nem annyira. Az orvosok összezárnak, védik a védhetetlent, ahogy ezt az egyház is tette. Majd egyszer talán megindul ott is a tisztulási folyamat.
okt. 18. 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki hibázik, az orvosok is szoktak elárulom. Csak amikor ők hibáznak akkor abból, nagyobb baj szokott lenni. Biztos, hogy nem direkt csinált, a büntetését megkapta, letöltött. Ő ehhez ért, ezt tanulta éveken át, nyilvánvaló, hogy ebben fog dolgozni továbbra is, ha nem tiltották el.
okt. 18. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Te magad írtad, hogy "egészen normális orvost fogtam ki".

Szörnyű amit olvastál róla! Nyilván az orvos is tanult belőle, és azóta a betegek minden panaszának alaposan utánanéz, akkor is ha jelentéktelennek tűnik.

Nem akarom védeni az orvost, de ő is emberből van.

Talán ez volt az egyetlen hiba életében, 3 év börtönt kapott érte. Mi kellett volna még? Akasztás már nincs...

Úgy lehet ilyen orvost foglalkoztatni, hogy szükség van a munkájára, annak ellenére, hogy egyszer hibázott. Vagy menjen szenet lapátolni, és vesszen kárba, minden tudás, amivel másokon segíthet? Te is elégedett voltál vele. Letöltötte a büntetését, visszailleszkedett a társadalomba, igyekszik hasznos tagja lenni. Mit akarsz még?

okt. 18. 13:55
 5/9 A kérdező kommentje:

En azt ertem de az hogy a no megmentheto lett volna de eltusolta az egeszet hogy nehogy kideruljon hogy elrontatta az mar kicsit undorito.

Valamint az egeszsegugyi kaparas egy rutin mutet nem sok orvos rontja el.

okt. 18. 17:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Es igen szerintem keves harom ev egy eletert cserebe nem tudom hogy te mit szolnal hozza ha peldaul a te felesegeddel tortent volna ez, vagy edesanyukaddal, barattal stb.
okt. 18. 17:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Amikor a 4-es választ írtam, akkor még az 1-es nem volt kinn. Így már másabb. Annyira rutin műtét, hogy valszeg pont azért nem gondolta, hogy baj lehet. De ez nem mentség. A Bíróság 3 év börtönre ítélte, amit letöltött. A Bíróság ismerte az összes körülményt, annak alapján hozta meg az ítéletét. Mi csak annyit tudunk, amit leírtál.
okt. 18. 17:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát látod, kérdező. Akik élet halál urai, azoknak az az élet egy a sok közül. A műtéti szövődmény benne van a pakliban, de műtét után minden orvos a műtőorvoshoz irányítja a beteget. Ha ő azt mondja, hogy "nincsen baj", akkor más se fog keresni, nehogy találjon mégis valamit, mert hát akkor hogy néz a kolléga szemébe? A feltáró műtéttel még talán meg lehetett volna menteni a nő életét, de valószínűleg el kellett volna távolítani a sérült-elhalt szöveteket, beleértve a méhét és a belei egy részét. Jó lenne, ha az menne orvosnak, aki inkább helyesen cselekszik és a beteg szemébe nézve mondja el, hogy mi újság, minthogy tagadja a problémát.
okt. 18. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Még azt is ki kellett volna szabni ítéletként, hogy nem végezhet döntéssel járó orvosi munkát, csak felügyelettel.

A 3 év csak az eltusolásért járhatott.

És mi lett a közvetlen főnökével?

okt. 30. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!