Munkaköri alkalmassági vizsgáalton az orvos honnan tudja, hogy pl az illető hogyan tud krumplit sütni?
nem értem, mire is ad alkalmasságot, ha azt egyszer nem is tudja megítélni.
ezen kívül 2 érdekesség, amit nem értek:
ez a 3 kategória van:
-munkaköri
-szakmai
-személyi higiénés
és elvileg mindegyikre a háziorvos írná oda, hogy "alkalmas" vagy sem. de mégis honnan venné ezeket az infókat? talán a személyi higiénés oké, de a másik kettő? pl angoltanár esetében hogy mond véleményt, hogy szakmailag milyen? vagy a McDonaldos krumplisütő esetében?
+ amit nem értek, van ilyen érdekes részletezés:
megterhelés típusa:
-fizikai
-mentális
-pszichés
és mi a különbség a mentális és a pszichés között? pl egy krumplisütőnek a mentális vagy a pszichés a nagyobb?
csak nekem érthetetlen ez?
Kevered a szezont a fazonnal.
ORVOSI alkalmasságról van szó, azt vizsgálja az orvos.
Te meg SZAKMAI alkalmasságról beszélsz ("pl angoltanár esetében hogy mond véleményt, hogy szakmailag milyen?").
Az orvos azt nézi, hogy egészségügyileg alkalmas-e a munka elvégzésére, nem azt, hogy szakmailag milyen a képzettsége.
Irodai munkánál látás, hallás vizsgálat, gerinc állapota, fizikai munkánál az előbbiek mellett vérnyomás, mozgásszervi vizsgálat, egyensúlyérzék, esetleg labor.
3
igen, mert ez van a nyomtatványon. nem én keverem, én ugyanúgy nem értem.
van egy külön "szakmai alkalmasság" rész.
Élelmiszeres, eüs, szociális munkakörökre vonatkozóan az is ott van a Nyilatkozat...nevű kiskönyv elején egy táblázatban, hogy milyen munkakörhöz milyen kötelező alkalmassági vizsgálatok tartoznak: tüdő rtg, bőrgyógyászat, széklettenyésztés stb. Ezek jogszabályi előírások.
Ha hátrébb lapozol a könyvben, oda kell beírni ezeknek a dátumát és eredményét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!