Alvási aphnoe tényleg életveszélyessé válhat?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta, hogy az, ha éjjel azt "álmodom", hogy bár akarok, de nem tudok mozdulni, mintha lefognànak, szinte lebénulok, az az alvási aphnoe, és ilyenkor az ember igazából sem ébren, sem alvás/ álmodàs állapotában van.
Igaz-e?
okt. 7. 21:00
1/7 A kérdező kommentje:
Ja, az alvási paralizisre gondoltam, de lehet ez az aphnoeval összefügghet?
okt. 7. 21:01
2/7 anonim válasza:
Nekem szokott alvás paralizisem lenni kegyetlen.. nem kívánom senkinek sem. Utána alig merek vissza aludni
3/7 A kérdező kommentje:
Neked olyankor mik a tüneteid?
okt. 7. 21:33
4/7 anonim válasza:
Nem tudok mozogni nem nyilik ki a szemem fel akarok kelni megsem tudok
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor igen,nekem is olyan szokott lenni.
Mennyire veszélyes ez?
okt. 8. 13:00
6/7 anonim válasza:
Őszintén nem tudom nem foglalkoztam még ezzel
7/7 anonim válasza:
Az alvási paralízis, mikor nem tudsz mozdulni, az alvási apnoe pedig, amikor egy ideig kimarad a légzésed. Elképzelhető, hogy a kettő kombinálódik, ha igen, a légzés kimaradás miatt - igen - lehet veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!