Ez mi lehetett (lehetséges neurológiai probléma)?
Még régebben történt ez meg velem összesen kétszer, azóta egyáltalán nem fordult elő semmilyen formában. Utólag viszont kíváncsi vagyok hogy mi okozhatta, vagy esetleg olyan emberek ötletére lennék kíváncsi akik ugyanezt tapasztalták.
Az egész azzal kezdődött hogy megjelent egy vakfolt a perifériás látóterembe, nyitott és csukott szemmel is észrevehető volt. A vakfolt kitágult, egészen addig amíg teljes csőlátásom nem lett/félig megvakultam lényegében. Mindeközben folyamatos, erőteljes hányingerem és szájszárazságom volt, ez már előtte is. Szerintem egy liter vizet is magambaöntöttem, de csontszáraz volt a szám. Mindkét alkalommal egy-másfél óráig állt fent az állapot, az első alkalommal lefeküdtem pihenni, viszont arra nem emlékszem hogy hogyan és mikor aludhattam el. Egy húsz percre rá felébredtem, visszagondolva valószínüleg elájulhattam inkább mint ténylegesen aludtam.
A második alkalommal nem feküdtem le, ekkor volt az hogy a vakfolt ellepte az egész látóteremet majdnem, olyan volt mintha egy csövön keresztül bámulnék előre. Arra emlékszem hogy próbáltam volna olvasni, de egyáltalán nem tudtam. Tudtam hogy fel kellene ismernem a betüket és számokat, de olyan volt mintha életemben előszőr láttam volna őket, abszolút nem ment. Utána elég sokáig olyan volt mintha az elájulás és az ébrenlét közt lettem volna, több alkalommal azt hittem hogy kidőlök, de végül nem lett semmi. Utána lassan és fokozatosan elmúltak a tünetek maradéktalanul, és minden visszatért normálisba. Azóta sem tudom hogy mi lehetett ez, az első tippem az aurás migrén lett volna, de furcsának tartom hogy ennyire hosszú ideig fennállt, és egyáltalán nem tapasztaltam semmilyen migrént utána sem.
Ami fontos lehet hogy VSS-el születtem, viszont aránylag kevés neurológiai tünetem van (Folyamatosan cseng a fülem például csak az agyam kiszűri és így észre sem veszem ha nem figyelek rá tudatosan). A vakfolt amit láttam pedig színes és villogó volt. A VSS miatt egyébként is látok átlátszó és kavargó színes pacákat, de nem olyan intenzíven és úgy ahogy akkor láttam.
Tudom hogy doki tudná ezt a legjobban kideríteni hogy mi okozhatta, de most kifejezetten olyan emberekre lennék kíváncsi akik tapasztaltak hasonlót.
Szerintem stressz és túlérzékenység az ok.
Ha valamit túlzásba viszel, akkor jönnek.
Nekem is volt, általában stressz okozta (ha valamin nagyon pörögsz) és fényérzékenység.
Sokat vagyok sötétben mert megnyugtat, de ha kilépek a fényre bánt és akkor előjöhet, főleg ha közvetlen fényforrásba nézek.
Az is számít hogy milyen mértékben oldod a stresszt, mennyire hatékony a stresszoldás, nem -e olyan függőségekbe menekülsz ami szerinted oldja (pl: alkohol, cigaretta, koffein, stb.)
Rendkivul okos vagy, hogy az internetrol szedett informaciokbol ilyen jol diagnosztizaltad magad.
Ja, nem.
Menj dokihoz a "vakfoltot lattam nyitott es csukott szemmel is" - teoriaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!