Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha vki megiszik 2-2,5 dl...

Ha vki megiszik 2-2,5 dl vízben feloldott 1 csapott evőkanálnyi magnézium-szulfátot, az mennyi idő múlva hat, mikor kezd el kijönni alul az "eredmény"?

Figyelt kérdés

szept. 14. 18:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Vagy ennyi (1 csapott evőkanálnyi) nem elég egyszeri hashajtásra?
szept. 14. 18:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Ha vkit érdekel, ma délelőtt vettem be végül. 9 óra 21 perc körül ittam meg az oldatot.

Majd megírom az eredményt...

Tegnap ezt a leírást találtam:

"Keserűsó belsőleg alkalmazva

Adjon 2-4 teáskanál keserűsót minimum 300 ml langyos vízhez, várja meg míg teljesen feloldódik, majd igya meg. Ennél többet ne fogyasszon belőle, különben hasmenés és puffadás lehet a következménye. Ha teheti reggel fogyassza éhgyomorra, hatását pedig 2-3 óra múlva fogjuk érezni. Hashajtó hatása változó ideig tart, de 6-8 óra után a só kiürült a szervezetünkből."

szept. 15. 10:41
 3/7 A kérdező kommentje:

Az előbb pedig ezt a leírást találtam:

"2–3 teáskanál (10–15 g) Epsom sót keverj el 250 ml vízben, majd idd meg. Hashajtó hatása 30 perc elteltével és 6 órán belül jelentkezhet."

Úgyhogy majd a tapasztalat lesz a mérvadó.

szept. 15. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Végül mi lett az eredmény?

Fostál tőle?

Sokat ültél a WCn?

szept. 23. 08:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Szia!

3-4 dl langyos vízben feloldottam 1 evőkanálnyi magnézium-szulfátot.

Ezt körülbelül 9:21-kor ittam meg.

Lentebb leírom azt is, hogy mennyi vizet ittam aznap.

Keserűsós vizet egyszer ittam a nap folyamán, a többi vízivás tiszta vízre vonatkozik.

09:21 3-4 dl keserűsós víz ivása

11:20 3-4 dl víz ivása

11:31 első k

12:20 3-4 dl víz ivása

12:31 második k

13:23 harmadik k

13:33-ig 8 dl víz ivása kortyolva

14:15 negyedik k (kevés)

15:?? ötödik k (kevés)

16:56 több pohárnyi víz ivása

18:00 hatodik k

18:54 hetedik k

A "k" jelzi azt, ami kijött, csak nem tudom, hogy moderálva lenne-e, ha leírnám, hogy mi, ezért csak k-nak rövidítem.

Előtte tartottam egy 1 napos vízböjtöt.

SIBO kapcsán csináltam a béltisztítást, mert azt olvastam, hogy ez a keserűsós béltisztítás csökkenti a belekben az erjedést, rothadást.

Szerintem tényleg jobb lett a helyzet a belekben, mert amúgy súlyos volt.

szept. 23. 10:12
 6/7 Tamás7911 válasza:

Szia! Hasonló gondokkal küzdők. Érdekelne, hogy az utolsó k után nem volt semmilyen hasmenés. A hatása egyből elmúlt? Másnap tudok munkába menni? Köszönöm a választ.

Remélem azóta jól vagy!

nov. 8. 04:23
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia Tamás! Szerintem érdemes olyankor csinálni, amikor másnap nem kell munkába menni.

Sok mindentől függhet, hogy éppen akkor rád hogyan hat.

nov. 8. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!