Majnagyobbodás okát a belgyogyaszaton ki tudjak vizsgalni?
Hasi uh-n vettek eszre meg van a májam nagyobbodba de már a vérképen is emelkedett volt a got és gtp
Meg koleszterin triglicerid hugysav ertekek is
Az egyik orvos szerint zsirmáj
A masik csak ra fogja minden fele lelki okra figyelmbe se vesz
Jovoheten megyek a belgyogyaszatra ott meg tudjak mondani mi okozza?
Hepatitis ki sem zárta a haziorvos azt mondta o nem kuldhet olyan vervetelre.
Egesznap szedulok fajnak a vegtagjaim faradekony vagyok es puffadok minden eteltol gyakran van hanyingerem es gyengesegerzet ki takaritani alig birok.
Mar voltam vele surgosseig ott se nagyon foglalkoztak velem elkuldtek sima ugyeletre.
Szerintetek mi lehet ez? Zsirmaj vagy hepatits? Nem tudok allandoan orvoshoz menni 3eves kisfiam van
Annyi meg hogy sokat hiztam az elmult honapokba 12kg kb de már valamennyi lement
Fogalmam nincs
Nem taplalkoztam valami egeszsegesen valoszinu azert meg enyhe pajzsmirigy alulmukodesem van
zsírmáj sokmindentől lehet...
A legföbb okai: elhízás, alkoholfogyasztás.
Az elhízott emberek kb 2/3 részének zsírmája van
Az hogy a hasi UH. leletre ráírták hogy a májad nagyobb, könnyen lehet hogy semmi korost nem jelent.
Anno nekem is mikor ezt írtéka leletemre hogy a máj enyhén megnagyobbodott diffus májekózio(valami ilyesmi) Akkor direkt megkérdeztem a radiologus dokit.
Rendes barátsáágos volt
Akkor ő azt írta hogy kb az emberek min felénél ez rákerül a leletre
ennek sokszor az egészségtelen életmód az oka
Pl Nekemvolt hogy ráírták ezt, rá két évvel meg hogy a más normális méretű eltérés nincs
Tuti ez legtöbbször a kajálástól, piálástól van
Amig enyhe fokú addig max a diéta ami javasolt szerintemű
De ha aggódsz ne belgyógyászhoz menj, hanem Hepatologushoz! Ők értenek a májhoz
En igazabol egyet ertek veled en inkabb attol felek hogy hepatitis fertozes a hanyinger meg az egesznapos gyengeseg miatt nekem is az egyik orovos annyit mondott dietazzak meg ugye a belgyogyaszatra kaptam be utalot hepatologiara nem.
De az meg maganba sincs ezen a kornyeken ahol en lakok szoval a belgyogyaszaton akkor nem tudnak segiteni?
Nekem az van a papiron hogy a hepar megnagyobodott reflexioja fokozott.
Semmi mas adat hogy mennyire lenne megnagyobbodva de az elotte levo 3hetes hasi uh-n meg meg annyi volt hogy maj normalis nagysagu reflexioja kisse fokozott
Ezert nem ertem az egeszet meg ugye irtam hogy a majfunkciok laborba emelkedettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!