Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Valaki szed Tanydon hct...

Barbacsek92 kérdése:

Valaki szed Tanydon hct 40mg/12,5 mg vérnyomás gyógyszert?

Figyelt kérdés
Meramyl hct 5mg/25mg vérnyomás gyógyszeremet lecserélte a háziorvos Tanydon hct 40mg/12,5 mg gyógyszerre. Az ok az, hogy a Meramyl-tól nagyon fájt már a fejem. Egy hete szedem és úgy érzem a szívverésemet mintha egy dobozból verne. A Meramyl-nál meg szabályosan éreztem hogy ver. Ez normális? Van aki szed ilyen gyógyszert? Nála is ilyen érzés?

#fejfájás #vérnyomás #szívverés #Tanydon hct 5mg/12,5 mg
szept. 9. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Okozhat szívritmuszavart. Menj vissza és mondd el a panaszod. Van még ezeken kívül nagyon sok vérnyomáscsökkentő.
szept. 9. 21:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Mert ilyen a szívritmuszavar, hogy alig veszi észre az ember a szívet?
szept. 10. 02:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Igazából a szívverést nem szabadna érezni, csak mondjuk fizikai vagy pszichés megterhelés esetén. Úgyhogy nem igazán értem, mi az a " mintha egy dobozból verne". Minden esetre menj vissza az orvoshoz és mondd el neki.
szept. 10. 12:14
 4/5 A kérdező kommentje:
A Meramyl mellett ülve is éreztem hogy ver, a Tanydon mellett meg nem, csak ha feljebb megy a pulzusom akkor. Szerintem már megszoktam hogy folyamatosan hallom és most fura hogy nem. Olyan mintha a szívem körül lenne egy burok ami csillapítja a verést. Máshogy nem tudom leírni. Az orvosom a héten szabadságon van, helyettesítő van, de ő nem ismer.. hétfőn tudok menni hozzá leghamarabb.
szept. 10. 18:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Kérd meg az orvosod, hogy írjon más gyógyszert.

Ha ezt a gyógyszert szeded félévente/évente BŐRgyógyászati kontroll kötelező!!

szept. 21. 17:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!