Csontkovacs gerincferdulesre?
Miért kéne tudni bármit is? Tudtommal erre van a szakember aki ezt megítéli. Ez kb olyan hogy menj el egy szerelőhöz, mielőtt elviszed a kocsit egy másik szerelőhöz.
"Erősíteni, tornázni kell" Azért ez nem ilyen egyszerű. Némely gyakorlat, még nagyobb kárt tesz mint használna, ha az ember nem jó gyakorlatokat végez helytelenül.
Másrészt nem gondolnám, hogy a csontkovács szakma ennyire nem érne semmit. Gondolom nektek valami személyes problémátok lehet a csontkovácsokkal, ha már így egy kalap alá vesszük őket, ahogy ti tettétek. Mint mindne szakmában vannak hozzá nem értők is és vannak ügyes szakemberek is akik tudják a dolgukat és azt hogyan segítsenek az ember problémáján. Én pontosan ezeket a szakembereket keresem Budapest környékén. És egy próbát nekem mindneképp megérne az egészségem.
Gyógytorna tartásfejlesztés mindneképp jó ötlet, de az nem zárja ki hogy nincs több ösvény is egy célba vezető úton.
A csontot nem lehet alakítani. A csontkovács legfeljebb az izomzatot tudja fellazítani és nyújtásokat tud végezni, aztán aznap este már ugyanott tartasz, mintha el sem mentél volna hozzá. Akár becsípődést vagy extrém esetben törést is okozhat a mutatványaival.
A röntgen pontosan azért kell, hogy lássák a görbületet, ami alapján a gyógytornász tudja, hogy melyik izmokat kell jobban erősíteni. Nem tudom hány éves vagy, de felnőtt korban a görbületet már nem lehet visszacsinálni, ezzel legyél tisztában. A tartóizmok abban segítenek, hogy a helyes testtartás meglegyen, az pedig lelassítja a görbülés súlyosbodását. Ez a legtöbb, amit tenni lehet. Ha még fiatal vagy, akkor szerencséd van, mert gyógytornával és a helyes testtartás kialakításával akár teljesen helyre is hozható a görbület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!